Szynka faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Szynka faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta to propozycja na dzisiejszy obiad. Podała z sałatką jarzynową z makaronem w kształcie ryżu.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:


  • - szynka wieprzowa b/k: 1 kilogram
    - suszone pomidory w oliwie i ziołach: 7 sztuk
    - ser feta: 0.33 opakowania
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - czosnek w kostkach: 1 sztuka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - majeranek: 0.5 łyżeczki
    - mieszanka ziół i przypraw Dary Natury: 2 łyżeczki
    - bazylia świeża (listki): 5 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Szynki

Szynka faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta 1. Szynkę najpierw rozcięłam nie przecinając do końca, następnie lekko rozbiłam tłuczkiem, doprawiłam solą, majerankiem i czosnkiem w kostkach, przez środek ułożyłam na całej długości suszone pomidory, pokruszony ser feta, listki bazylii, zwinęłam dokładnie, na koniec posypałam z każdej strony mieszanką ziół i przypraw Dary Natury, skropiłam oliwą i włożyłam do podłużnej blaszki, wstawiłam do lodówki na noc. Mięso podczas pieczenia nie wysycha i jest bardziej soczyste.
  • Szynka faszerowana suszonymi pomidorami i serem feta 2. Mięso układamy na blaszce do pieczenia mięsa. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i pieczemy ok. 60 minut, w razie potrzeby podlewamy wodą. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy mięso bez przykrycia do wystudzenia. Mięso doskonale smakuje na zimno pokrojone w plastry z sałatką jarzynową z makaronem w kształcie ryżu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować