Szynka Domowa

0 (0 ocen)

  • 24 godz.

*1 kg mięsa wieprzowego szynki natrzeć solą peklowaną i pozostawić 24 godz. Szynkę włożyć do siatki.

  • 24 godz.

Składniki:

  • 2 litry wody
    * 1/4 szklanki soli
    * 2 łyżki majeranku
    * 3 ząbki czosnku
    * 1/2 łyżeczki wegety
    * 3 ziarenka ziela angielskiego
    * 2 liście laurowe
    * pieprz ziarnisty
    *2 łyżki majonezu- roztrzepać w szklance gorącej wody , zalewą zagotować.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • domowa szynka 1. Do gorącej zalewy dać mięso gotować przez 25 minut na wolnym ogniu. Pozostawić w tej zalewie do następnego dnia. Drugiego dnia mięso wyjąć z zalewy , zalewę zagotować i do gorącej zalewy włożyć szynkę. Gotować na wolnym ogniu 30 minut. Pozostawić szynki w zalewie do wystygnięcia.

    Smacznego :*
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować