karkówka nadziana wędzoną śliwką i czosnkiem

4.5 (176 ocen)

karkówka z szybkowara jest krucha, aromatyczna, cebula doskonale smakuje do posmarowania pieczywa..........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • karkówka wieprzowa bez kości 1,5 kg, śliwki wędzone 8 sztuk, ząbki czosnku duże 8 sztuk, przyprawa barbecue Royal Brand 4 łyżki, sól wędzona Royal Brand 1 łyżka, majeranek 1 łyżka, cebula średnia 8 sztuk, smalec 2 łyżki, woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka nadziana wędzoną śliwką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. karkówkę opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, długim cienkim nożem zrobić na wylot 2 otwory do nadziania śliwek i czosnku

    nadziać śliwkami, czosnkiem, natrzeć przyprawą barbecue wymieszaną z solą i schować do lodówki najlepiej na całą noc
  • etap 2. w garnku szybkowara rozgrzać smalec i zrumienić z każdej strony karkówkę
  • etap 3. do karkówki wsypać cebulę pokrojoną na ćwiartki, posypać majerankiem, wlać wodę i zamknąć szybkowar

    po zagotowaniu jak zacznie zawór syczeć, zmniejszyć ogień na minimum i gotować 50 minut

    po ugotowaniu zostawić szybkowar aż sam spuści powietrze i otworzyć po godzinie - karkówka jeszcze się w tym czasie dosmaczy i skruszeje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki wędzone Sól Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować