Gulasz wieprzowy z prawdziwkami i kaszą gryczaną z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.na gorącym oleju w garnku szybkowara 5 litrów na większym ogniu podsmażyć pokrojoną w kostkę łopatkę, posypać pieprzami, kucharkiem
2.do łopatki wsypać pokrojone cebule w kostkę i podsmażać co jakiś czas mieszając z 3 minuty na większym ogniu
3.wcześniej prawdziwki opłukać i namoczyć z 30 minut w letniej wodzie, całość wlać do mięsa
4.dodać liście laurowe, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować z 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
5.otworzyć szybkowar, zagotować i wlać mąkę romieszaną ze śmietaną 12% z ciut wodą, zagęścić sos - podać z kaszą gryczaną i ogórkami konserwowymi
Komentarze