gulasz wieprzowy z prawdziwkami i kaszą gryczaną z szybkowara

0 (0 ocen)

gulasz jest aromatyczny, pachnie grzybami i jest pyszny............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • łopatka bez kości 1 kg, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, prawdziwki 2 gramy/opakowanie, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, woda 6 szklanek, mąka pszenna 3 łyżki, śmietana gęsta 1 /2 szklanki, kasza gryczana 2 saszetki, ogórki konserwowe 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z prawdziwkami i kaszą gryczaną z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. na gorącym oleju w garnku szybkowara 5 litrów na większym ogniu podsmażyć pokrojoną w kostkę łopatkę, posypać pieprzami, kucharkiem
  • etap 2. do łopatki wsypać pokrojone cebule w kostkę i podsmażać co jakiś czas mieszając z 3 minuty na większym ogniu
  • etap 3. wcześniej prawdziwki opłukać i namoczyć z 30 minut w letniej wodzie, całość wlać do mięsa
  • etap 4. dodać liście laurowe, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar, po zasyczeniu pary gotować z 15 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
  • etap 5. otworzyć szybkowar, zagotować i wlać mąkę romieszaną ze śmietaną 12% z ciut wodą, zagęścić sos - podać z kaszą gryczaną i ogórkami konserwowymi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować