SZYBKIE TIRAMISU NA BISZKOPTACH

4.47 (175 ocen)

  • 30 min

Wyśmienity deser. :)

  • 30 min

Składniki:

  • ILOŚĆ PORCJI: 8-10
    WYMIARY BLACHY: TORTOWNICA O ŚREDNICY 24 CM.

    Składniki:
    500 g mascarpone,
    filiżanka mocnej kawy,
    3 łyżki cukru,
    250-300 g okrągłych biszkoptów,
    6 żółtek,
    kakao i kawa rozpuszczalna do posypania.
Wystaw ocenę:

4.47 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Szybkie tiramisu na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę. Dodaję mascarpone i miksuję na najwyższych obrotach jeszcze przez 2 minuty.
    Blachę wykładam folią aluminiową.
    Na spodzie układam wcześniej namoczone w esencji kawowej biszkopty, rozsmarowuję połowę kremu.
    Układam kolejną warstwę nasączonych biszkoptów i masę serową.
    Całość posypuję równomiernie kakao i kawą.
    Deser chłodzę w lodówce około 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować