Szybkie sakiewki francuskie

5 (195 ocen)

szybka przekąska na ciepło

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    25 dag pieczarek
    1 cebula
    25 dag cienkiej kiełbasy
    żółty ser
    papryka ostra w proszku, sól, pieprz, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Szybkie sakiewki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sakiewki 1. Pieczarki pokroić w półplasterki lub na mniejsze części, cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem. Kiełbasę pokroić w większą kostkę. Kiełbasę wymieszać z pieczarkami, przyprawić przyprawami.
    Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, włożyć do formy na muffinki, tak aby rogi wystawały.
    Nałożyć farsz z pieczarek i kiełbasy, posypać żółtym serem. Piec ok.20 min. w 180 stopniach, do zrumienienia ciasta. Najlepiej smakują na ciepło. Można podawać z barszczykiem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować