Szybkie leczo z ananasem

4.47 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam od szwagierki.Połączenie smaków jest zaskakujące,ale potrawa wyśmienita.

Składniki:

  • ● 50 dag kiełbasy
    ● po puszce czerwonej fasoli i ananasa
    ● szkl. bulionu
    ● 5 dużych cebul
    ● 7 dag koncentratu pomidorowego
    ● 3 łyżki masła
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● pieprz
    ● sól
    ● papryka w proszku
Wystaw ocenę:

4.47 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Szybkie leczo z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odcedzamy. Ananasa
    osączamy i kroimy w kostkę,
    zalewę zachowujemy.
  • 2. Cebule kroimy w półplasterki,
    smażymy na maśle.
    Dodajemy pokrojoną w kostkę
    kiełbasę, smażymy. Dodajemy
    bulion, fasolę i ananasa.
    Mieszamy i dusimy.
  • 3. Mąkę mieszamy z 1/2 szkl.
    zalewy z ananasa, wlewamy
    do warzyw z kiełbasą. Gotujemy
    5 minut, dodajemy przecier
    i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować