Parówki serca

5 (170 ocen)

  • 20 min

Parówki mogą naprawdę wyglądać smakowicie , ale i lepiej smakować w połączeniu z jajkiem.

  • 20 min

Składniki:

  • parówki 2 sztuki
    jajka 2 sztuki
    smalczyk 1 łyżka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    natka pietruszki suszona 2 szczypty
    ostra papryka 2 szczypty
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówki serca 1. Parówki przecinamy wzdłuż ale nie do końca, wywijamy końcami, aż powstanie serce. Łączymy wykałaczką dwa końce parówki. T
  • parówkowe serca 2. Z ulubionych warzyw możemy zrobić kwiatuszka.
  • parówkowe serca 3. Takie serduszka, kładziemy na rozgrzany smalczyk i wbijamy do nich po jednym jajku. Solimy, posypujemy pieprzem, ostra papryka oraz natka pietruszki. Smażymy aż jajko będzie zwarte. Wykładamy na talerzyk i ozdabiamy według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować