Szybkie drożdżówki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść, przykryć ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na 20-30 min.
2.W tym czasie przygotować nadzienie- ser zmiksować z pozostałymi składnikami farszu.
3.Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść i podzielić na 8 części i układać na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczyć i nakładać po 2 łyżki sera.
4.Boki ciasta posmarować roztrzepanym białkiem. Drożdżówki piec przez 20 minut, w rozgrzanym piekarniku na 170 C termoobieg.
5.Zrobić lukier:
cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny.
Ostudzone bułeczki polać lukrem.
Smacznego !
Porady
Zamiast sera można użyć także masy makowej, marmolady ,śliwek,jagód lub truskawek.
Komentarze