Szybkie ciasto z owocami i oranżadą

4.96 (180 ocen)

  • 20 min

Wspaniały dodatek do kawy,uczta dla smakoszy ceniących smak sezonowych owoców

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    szczypta soli
    5 jajek
    3,5 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka oleju kujawskiego
    1 szklanka białej oranżady
    1 litr różnych owoców(truskawki, porzeczki czerwone, białe i czarne)
Wystaw ocenę:

4.96 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybkie ciasto z owocami i oranżadą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto owocowe 1. Jajka posól, dodaj cukier i ubij robotem na puszystą masę. Potem dodaj porcjami olej i delikatnie ubijaj z masą jajeczną. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, dodawaj porcjami i delikatnie mieszaj. Na koniec wlej oranżadę i bardzo delikatnie wymieszaj całość. Wylej do natłuszczonej blachy, na wierzch wysyp suche owoce.
    Wstaw do piekarnika podgrzanego i piecz około 50 minut w temp. około 180 stopni.
    Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posyp wierzch ciasto grubo cukrem pudrem.

Porady

Do ciasta mogą być użyte owoce z kompotu lub mrożone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować