Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kremem budyniowym

4.49 (191 ocen)

Szybko i smacznie!

Składniki:

  • Biszkopt:
    - 5 jaj
    - 5 łyżek cukru
    - 5 łyżek mąki pszennej
    - 1 łyżka kakao

    Puszka brzoskwiń

    Krem:
    - 1/2 l mleka
    - 3/4 szkl. cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 2 łyżki mąki pszennej
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1 kostka margaryny
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Szybkie ciasto z brzoskwiniami i kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 5 jaj: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywno, kolejno dodawać po 1 żółtku nadal ubijając. Mąkę przesiewać, mieszając łyżką delikatnie ciasto. Przesiać kakao, wymieszać delikatnie.
    Piec ok 40 min w 180 st C.
  • 2. Brzoskwinie pokroić w plasterki, odcedzić na sitku.
  • 3. Sporządzić krem: Z 1/2l mleka odlać 1/2 szkl. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do 1/2 szkl mleka dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki pszennej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.
  • 4. Na upieczonym, zimnym biszkopcie ułożyć brzoskwinie, na nie rozsmarować masę. Polać z wierzchu polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Brzoskwinie w puszce Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować