Szybki ryż z warzywami i kiełbasą

4.5 (149 ocen)

  • 30 min

Ten obiadek jest szybki, idealny żeby szybko rzucić coś na ząb.

  • 30 min

Składniki:

  • ryż 200g
    pół papryki zielonej i pół czerwonej
    pieczarki 200g
    cebula 1szt
    kiełbasa 2szt
    garść kukurydzy
    olej do podsmażenia
    woda ok 500ml
    koncentrat pomidorowy
    mąka do zawiesiny
    sól
    pieprz
    papryka słodka przyprawa
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szybki ryż z warzywami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy i odstawiamy.
    W tym czasie kiełbasę kroimy w plastry, cebulę w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki.
    Do garnka wlać troszkę oleju, papryki obrać ze skóry, pokroić w paski i lekko przesmażyć. Gdy się przesmaży dodać do garnka wszystko z patelni.
    Wlać wodę i dodać kukurydzę. Gdy się zagotuję, wtedy dodać koncentrat i wymieszać. Dodać paprykę słodką, sól i pieprz, zawiesić zawiesiną.
    Ryż można podać osobno, oraz wymieszać razem z sosem i podać jako danie jednogarnkowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować