Ten obiadek jest szybki, idealny żeby szybko rzucić coś na ząb.
30 min
Składniki:
ryż 200g
pół papryki zielonej i pół czerwonej
pieczarki 200g
cebula 1szt
kiełbasa 2szt
garść kukurydzy
olej do podsmażenia
woda ok 500ml
koncentrat pomidorowy
mąka do zawiesiny
sól
pieprz
papryka słodka przyprawa
Szybki ryż z warzywami i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy i odstawiamy.
W tym czasie kiełbasę kroimy w plastry, cebulę w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki.
Do garnka wlać troszkę oleju, papryki obrać ze skóry, pokroić w paski i lekko przesmażyć. Gdy się przesmaży dodać do garnka wszystko z patelni.
Wlać wodę i dodać kukurydzę. Gdy się zagotuję, wtedy dodać koncentrat i wymieszać. Dodać paprykę słodką, sól i pieprz, zawiesić zawiesiną.
Ryż można podać osobno, oraz wymieszać razem z sosem i podać jako danie jednogarnkowe.
Komentarze