Szybki placek z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka z cukrem ubijamy na pianę, dodajemy żółtka i dalej ubijamy. Kiedy piana będzie gotowa dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy wszystko razem. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy w 200 stopniach ok 20 min. Potrzebujemy 2 biszkopty.
Galaretki robimy według przepisu na opakowaniu i czekamy, aż zacznie tężeć. Śnieżkę ubijamy i dodajemy do niej tężejącą śnieżkę dalej ubijając mikserem.
Biszkopta wkładamy do blaszki (najlepiej tej ze ściąganymi brzegami) układamy na nim przekrojone w pół truskawki. Zalewamy masą i posypujemy pokrojonymi w plasterki truskawkami. Przykładamy drugim biszkoptem i wkładamy do lodówki, żeby masa się zastygła.
Komentarze