1.W garnku zagotować odpowiednią ilość wody z solą i odrobiną oleju.
Do gotującej się wody wsypać makaron i ugotować all dente.
Po ugotowaniu wlać 1 szklankę wody aby zahartować makaron i odcedzić.
W trakcie gotowania się makaronu na patelni rozgrzać olej.
2.Schab i ogonówkę pokroić w plasterki, wrzucić na patelnie i podsmażyć.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w piórka, dodać do podsmażonych składników i chwilkę smażyć.
Paprykę pokroić na paseczki i wrzucić na patelnie razem z cukinią i bakłażanem.
3.Dodać sos sojowy, sos tajski i pozostałe przyprawy.
Wymieszać, przykryć pokrywką i dusić na maleńkim ogniu do miękkości potrawki.
W razie potrzeby jeszcze doprawić.
Podawać z ugotowanym makaronem.
Komentarze