Szybki kurczak z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na szybki obiad tym razem z wykorzystaniem fasolki szparagowej.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szt pierś z kurczaka
    sok z cytryny
    ocet balsamiczny
    2 ząbki czosnku
    olej rzepakowy
    1 łyżeczka miodu
    przyprawa do kurczaka
    1 garstka fasolki szparagowej
    1 łyżeczka masła
    Sól morska

Szybki kurczak z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka będziemy marynować . do miseczki wlewamy ok 2 łyżki oleju rzepakowego , 1 łyżeczkę miodu ok 2 łyzeczki soku z cytryny 1 łyżeczkę octu balsamicznego odrobinę soli- mieszamy . Pierś z kurczaka kroimy w kawałki i wkładamy do marynaty - odstawiamy na ok 1 godzinę
  • 2. Fasolkę myjemy obieramy odcinając końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy trochę masła podsmażamy kurczaka. Kiedy robi się złoty dodajemy fasolę i wszystko lekko posypujemy przyprawą do kurczaka. Podajemy z kaszą.

Porady

Pierś z kurczaka podwójna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy