Szybki krem z kalafiora

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Ekspresowa zupa na rosole.

Składniki:

  • 3 szklanki domowego rosołu
    1 kalafior (ok. 90 dag)
    1/2 małego strączka ostrej papryki czerwonej
    gałązki zielonej pietruszki
    sól

Szybki krem z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyszczamy, płuczemy, dzielimy na mniejsze kawałki, wkładamy do wrzącego rosołu i gotujemy pod przykryciem do miękkości, miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy solą.
  • 2. Zupę nakładamy do miseczek, posypujemy posiekaną ostrą papryką (bez pestek), dekorujemy listkami zielonej pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy