szybki jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 50 min

pyszny i szybki w wykonaniu a do tego bajecznie smakuje na ciepło

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5kg mąki , pół kostki masła , pół kostki smalcu, 1 jajko, szklanka cukru, cukier waniliowy opakowanie , 1 łyżeczka proszku do pieczenia- kruche ciasto
    1kg jabłek 2 łyżeczki cynamonu , 2łyżki cukru
    kruszonka
    masło mąka cukier

Szybki jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składnikina ciasto kruche połączyć ze sobą i zagnieść ciasto, wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia i wyłożyc ciasto jabłka umyć obrać ze skurki zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do nich cynamon i cukier wymieszać i wyłożyć na wierzch ciasta , kruszonka : masło połączyć z odrobiną mąki i szklanką cukru wygnieść aż powstaną grudki wysypać to równomiernie na ciasto Pic w tempr.180 st. ok 35 min.

Porady

dodająć smalec ciasto kruche jest bardziej kruche

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy