Jabłka się u mnie powoli kończą, nie mogłam więc zmarnować okazji, aby jeszcze coś z nich upiec. Wzięłam pierwszy z brzegu, dawno nie używany przepis - miało być szybko i pysznie i właśnie tak jest :)
0 (0 ocen)
Porady
Tortownicę można nasmarować masłem i wysypać bułką tartą lub tak jak ja to zrobiłam - wyłożyć papierem do pieczenia: odcinamy taki kawałek papieru jak średnica formy, rozpinamy obręcz, nakładamy papier i zapinamy obręcz - nadmiar papieru po bokach odcinamy nożyczkami. Następnie z długiego kawałka papieru odcinamy pasek na wysokość naszej tortownicy, nacinamy co kilka centymetrów i wywijamy na zewnątrz - przyklejamy taśmą samoprzylepną. Po nałożeniu ciasta a przed włożeniem do piekarnika USUWAMY TAŚMĘ samoprzylepną. Po upieczeniu wąski brzeg papieru wyrzucamy, a kawałek pozostały na spodzie chroni dno przed zarysowaniami podczas krojenia.
Komentarze