• SZYBKI JABŁECZNIK

    Dodane przez: Karioka

  • Ten jabłecznik jest tak łatwy w przygotowaniu , że nawet niedoświadczona pani domu bez trudności poradzi sobie z jego upieczeniem. Nie trzeba ciasta schładzać w lodówce i rozgotowywać jabłek. Jest smaczny.

  • Zdjęcia i filmy dodane przez innych użytkowników

    Składniki

    Składniki na ciasto:
    4 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 kostka margaryny
    3 jajka
    2 łyżki gęstej śmietany
    proszek do pieczenia (na 0,5kg mąki)
    cukier waniliowy

    Składniki na masę:
    1,5 - 2kg jabłek
    cynamon

  • Sposób przygotowania

    1.
    SZYBKI JABŁECZNIK - krok 1

    Składniki na ciasto razem zagnieść. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach , dodać sproszkowany cynamon , wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować na placek i wyłożyć dużą , prostokątną blaszkę (24 X 40 cm} wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto rozsmarować jabłka , przykryć drugim rozwałkowanym plackiem. Piec w temp.180 - 200 st na złoty kolor ok. 50 minut.. Upieczone jeszcze ciepłe ciasto posypać cukrem pudrem , ale najlepiej smakuje z bitą śmietaną.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, slodkie_zycie, zdrowie_na_talerzu, sezonowe_przysmaki, szkola_babci, mama_mnie_nauczyla, Szybki jabłecznik jabłka ciasta desery
  • Polecamy:

  • Powiązane strony

  • dodaj komentarz 274 komentarze
    • Gość
      2012-10-09T16:21:40+02:00 syzora (gość) IP: 31.60.*.*
      Super! Pierwszy raz robiłam jabłecznik i wyszedł świetny :) wszystkim domownikom bardzo smakuje. Tylko że nie udało mi się podzielić ciasta tak, żeby wyszły dwie równe części, więc bałam się, że nie uda mi się przykryć całych jabłek, dlatego tą górną część ułożyłam ciasto w kratkę. Wygląda super :) dziękuję za przepis!
    • Konto nieaktywne
      2013-03-05T14:54:49+01:00 Konto nieaktywne
      Zrobiłam bardzo dobry jabłecznik prosty i smaczny ;)
    • Karioka
      2014-01-25T16:05:32+01:00 Karioka
      Witam...
      Przepraszam, ze odpisuję dopiero teraz. Cieszę się, ze ciasto smakowało. Dziękuję i cieplutko pozdrawiam :)))
    • justyśka81
      2014-02-24T09:55:28+01:00 justyśka81
      Polecam! Palce lizać! :)
    • Karioka
      2014-02-24T09:59:08+01:00 Karioka
      Dziękuję. Miło mi Justysiu:))
      Dużym ułatwieniem jest, że nie trzeba chłodzić ciasta :)) Pozdrawiam:)))
    • alaaa
      2014-03-25T21:31:45+01:00 alaaa
      szarlotki i jabłeczniki to ja zawsze lubię, fajny przepis
    • Karioka
      2014-03-25T21:43:43+01:00 Karioka
      Chyba jak każda z nas.Pozdrawiam:)))
    • Skotka
      2014-03-25T21:44:29+01:00 Skotka
      Ja taką szarlotkę bardzo lubię i piekę. Jest na prawdę dobra.
    • Karioka
      2014-03-25T21:48:31+01:00 Karioka
      Polecam, bo jest bardzo prosta:)))
    • marta24
      2014-03-28T16:13:40+01:00 marta24
      Piekłam wczoraj ten jabłecznik. Wyszedł pyszny, wszystkim smakuje ;) Pozdrawiam ;))
    • Karioka
      2014-03-28T16:16:58+01:00 Karioka
      Cieszę się Martusiu, że ciasto smakowało. Dziękuję i pozdrawiam cieplutko:)))
    • Jolanta KG
      2014-03-29T10:12:40+01:00 Jolanta KG
      Karioka masz u mnie wielki plus. Jeszcze ciepły jabłecznik, smakiem przypomniał mi szarlotkę, którą jedliśmy z moim narzeczonym w cukierni w dniu naszych zaręczyn. A to będzie 27 kwietnia dokładnie 2 lata temu :)
    • Karioka
      2014-03-29T11:46:31+01:00 Karioka
      Jolu bardzo się cieszę, że mój jabłecznik przypomniał Tobie o tak pięknym dniu. Miło mi to słyszeć. Życzę WAM dalszych szczęśliwych lat:)))Pozdrawiam:)
    • Jolanta KG
      2014-03-30T22:02:58+02:00 Jolanta KG
      Dziękuję, za życzenia. Mam nadzieję, że będą szczęśliwe, bo się kochamy, szanujemy i o siebie dbamy :) Zawiozłam dzisiaj rodzicom kawałek ciasta i też bardzo im smakowało :)
    • Karioka
      2014-03-30T22:09:29+02:00 Karioka
      Cieszę się, że tak mocno się kochacie i szanujecie. Jest to ważne w związku dwojga ludzi. Trzymajcie tak dalej, bo to piękne uczucie. Pielęgnujcie je. Bardzo mi miło, że jabłecznik smakował Jolu Twoim rodzicom. Pozdrowienia dla nich i oczywiście dla Was. Ciasto wyszło Ci wspaniale:))0
    • Jolanta KG
      2014-03-30T22:12:11+02:00 Jolanta KG
      Dziękuję ;) Również pozdrawiam Cię :)
    • Karioka
      2014-03-30T22:13:50+02:00 Karioka
      :))))))))))))))))))))))
    • Gość
      2014-04-09T10:56:40+02:00 ewelina131186 (gość) IP: 92.232.*.*
      witam mam pytanie ile trzeba piec ten jabłecznik? i ile tego proszku do pieczenia trzeba dodać?
    • Karioka
      2014-04-09T11:04:59+02:00 Karioka
      Proszę bardzo już odpowiadam. Pieczemy około 50 minut, a proszku do pieczenia ma być 15 g. Pozdrawiam i życzę smacznego:)))
    • Anitka0804
      2014-04-13T11:12:10+02:00 Anitka0804
      jakie pyszności ;)
    • Karioka
      2014-04-13T12:29:06+02:00 Karioka
      Dziękuję. Anitko polecam:)))
    • Anitka0804
      2014-04-13T15:37:34+02:00 Anitka0804
      Z chęcią go upiekę ;)))))))
    • kamyk576
      2014-04-13T17:12:04+02:00 kamyk576
      Robię identyczny- jest przepyszny:) Polecam.
    • Karioka
      2014-04-13T20:58:46+02:00 Karioka
      Dziewczynki bardzo się cieszę i pozdrawiam cieplutko:)))
    • Gość
      2014-05-18T13:46:24+02:00 gość IP: 83.181.*.*
      wlasnie wstawilam do piekarnika ale do jednej czesci ciasta dodalam kakao zobaczymy co wyjdzie
    • Karioka
      2014-05-18T13:49:08+02:00 Karioka
      Bardzo się cieszę. Odezwij się jak wyszło z kakao. Na pewno smacznie:)))
    • Jagodowe_ciastko
      2014-06-15T21:44:20+02:00 Jagodowe_ciastko
      Prosto, tanio, pysznie! :)
    • Karioka
      2014-06-15T21:55:22+02:00 Karioka
      Dziękuję Kochana:)))
    • Gość
      2014-06-19T09:33:59+02:00 bertusia (gość) IP: 31.175.*.*
      no to jak taki pyszny to zaraz zabieram sie do pieczenia ......
    • Karioka
      2014-06-19T09:39:57+02:00 Karioka
      Bartusiu, cieszę się i pozdrawiam. Miłego dnia:))
    • kamyk576
      2014-06-19T11:52:29+02:00 kamyk576
      Ale pyszności :-) Uwielbiam jabłeczniki i chyba się skuszę na Twój :-))
    • Karioka
      2014-06-19T11:54:53+02:00 Karioka
      Beatko dziękuję i zapraszam:)))
    • Gość
      2014-07-23T19:46:41+02:00 ala (gość) IP: 94.72.*.*
      Wygląda na pyszny:) na pewno upiekę, tylko mam pytanko: czy brzegi też wylepiasz ciastem? Bo zależy mi aby moje ciacho wygłądało podobnie:)
    • Jolanta KG
      2014-07-23T19:52:09+02:00 Jolanta KG
      Jeszcze trochę i sezon jabłkowy to będzie się piekło jabłeczniki :) I pewnie ja też się skuszę by jeszcze raz zrobić Twoje ciacho Lucynko :)
    • Karioka
      2014-07-23T22:00:01+02:00 Karioka
      Miły gościu, nie wylepiam brzegów ciastem. Cieszę się, że się spodobało. Dziękuję i życzę smacznego. Pozdrawiam cieplutko:)))

      Jolciu, miło mi, ze jeszcze raz chcesz upiec mój jabłecznik. Buziaczki:)))
    • Marta Ryżek-Kalkowska
      2014-09-10T15:49:28+02:00 Marta Ryżek-Kalkowska
      Lucynko mamy takie same jabłeczniki więc polecam :) Moj jest bez gęstej śmietany,ale mam również w przepisie teściowej ze śmietaną :) Czasem jak mam śmietanę to dodaję,ale jak nie mam to nie kupuje specjalnie dla 2 łyżek i wychodzi taki sam :)
    • Karioka
      2014-09-10T16:05:26+02:00 Karioka
      Martusiu bardzo się cieszę. Oczywiście i ja zaraz polecę Twój jabłecznik:)))
    • Konto nieaktywne
      2014-09-10T16:24:58+02:00 Konto nieaktywne
      Lucynko też bardzo pyszny :) polecam :)
    • Karioka
      2014-09-10T16:27:13+02:00 Karioka
      Dziękuję Asiu:)))
    • katarzynka455
      2014-09-10T16:36:43+02:00 katarzynka455
      Baaaardzoo smaczny jabłecznik:))))
    • Karioka
      2014-09-10T16:38:19+02:00 Karioka
      Kasiu ślicznie dziękuję:)))))
    • bogusia82
      2014-09-10T22:13:03+02:00 bogusia82
      Bardzo lubię ten jabłecznik:))))
    • Karioka
      2014-09-11T12:07:38+02:00 Karioka
      Cieszę się:))))
    • miga76
      2014-09-11T16:03:30+02:00 miga76
      pyszny i szybki jabłecznik,wszystkim smakuje,polecam:)
    • Karioka
      2014-09-11T16:40:52+02:00 Karioka
      Bardzo mi miło miga i ślicznie dziękuję:)))
    • Gość
      2014-09-14T17:13:45+02:00 Maja (gość) IP: 89.68.*.*
      Kochana,a jabłuszka przesmażasz?
    • Karioka
      2014-09-14T19:51:02+02:00 Karioka
      Miła Maju, nie przesmażam. Tylko ścieram na tarce. Polecam.

      Pozdrawiam cieplutko:)))
    • Gość
      2014-09-15T10:02:01+02:00 gość IP: 79.191.*.*
      Mam pytanie, bo jeszcze nigdy nie piekłam ile minut trzymamy w piekarniku?
    • Karioka
      2014-09-15T10:37:45+02:00 Karioka
      Już odpowiadam. 40- 50 minut.
      pozdrawiam:)))
    • Gość
      2014-09-20T23:35:42+02:00 Hanka (gość) IP: 62.21.*.*
      Pycha! Wreszcie szybki i bardzo smaczny jabłecznik.
    • Karioka
      2014-09-22T08:19:42+02:00 Karioka
      Haniu, pięknie dziękuję:)))
    • Gość
      2014-09-22T18:47:24+02:00 Mama Kasia (gość) IP: 195.130.*.*
      Prosty i pyszny. Dzieciaki zajadały z ochotą (zresztą nie tylko one :) ) mmm do ciepłego lody i bita śmietana.... mmmmmm
    • Karioka
      2014-09-22T18:55:13+02:00 Karioka
      Kasiu, Dziękuję ślicznie za tak miłe słowa. Bardzo się cieszę, że ciasto smakowało. Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Twoją rodzinkę. Miłego wieczorku:)))
    • Gość
      2014-10-01T20:26:42+02:00 Basia (gość) IP: 46.215.*.*
      zabieram sie za pieczenie placka :-) mam nadzieje ze wyjdzie
    • Karioka
      2014-10-02T06:50:36+02:00 Karioka
      Basiu, cieszę się. Wyjdzie na pewno. Pozdsrawiam cieplutko:)))
    • Gość
      2014-10-09T20:56:33+02:00 sołtys z Łasku (gość) IP: 83.7.*.*
      Zamiast margarayny prponuje masło smietankowe,ciasto jest duzo lepsze,a zamiast cukru wanilinowego ,olejek smietanowy np. szybkie proste ciasto kruche
    • Karioka
      2014-10-09T21:56:18+02:00 Karioka
      Dziękuję za radę:)))
    • Gość
      2014-10-18T20:34:44+02:00 Kasia (gość) IP: 91.232.*.*
      Właśnie mam go w piekarniku :D Jak wyjdzie, ugoszczę nim niedzielnych gości:)
    • Gość
      2014-10-18T21:11:42+02:00 Kasia (gość) IP: 91.232.*.*
      Udał się jabłecznik:D Dziękuje za super przepis:D Ale ja go sobie polukruje, lubie slodkosci:D
    • Karioka
      2014-10-19T12:46:16+02:00 Karioka
      Kasiu, bardzo się cieszę, że ciasto się udało. Z lukrem będzie na pewno pyszne. Życzę smacznego.
      Dziękuję :))
      MIŁEGO DNIA:)))
    • Gość
      2014-10-30T11:38:03+01:00 Aga (gość) IP: 89.228.*.*
      Od rana siedziałam na necie i szukałam prostego i pysznego jabłecznika. Zrobiłam go według przepisu i ....... właśnie się zajadam pysznością. Super przepis. Napewno za parę dni znowu go zrobię.
    • Karioka
      2014-10-30T12:13:52+01:00 Karioka
      Bardzo się cieszę Agusiu, że się udał. Pozdrawiam cieplutko i życzę SMACZNEGO:)))
    • Gość
      2014-10-31T08:16:18+01:00 gość IP: 37.24.*.*
      A ta śmietaną to 30 ma być?
    • Karioka
      2014-10-31T08:49:16+01:00 Karioka
      Miły gościu wystarczy 18 %:)))
    • Gość
      2014-11-11T11:22:30+01:00 elcia:-) (gość) IP: 83.25.*.*
      ja właśnie wstawiłam do piekarnika i czekam na rezultat:-
      )
    • Karioka
      2014-11-11T11:30:16+01:00 Karioka
      Elciu, trzymam kciuki. Na pewno wyjdzie.

      Pozdrawiam:)))
    • Gość
      2014-11-11T17:39:28+01:00 mysza (gość) IP: 77.92.*.*
      cześć, cukier waniliowy to cały wsypać?
    • Karioka
      2014-11-11T18:43:20+01:00 Karioka
      Witam, cukru waniliowego ok. 16 g:)
    • Gość
      2014-11-13T17:25:24+01:00 anka (gość) IP: 78.131.*.*
      Co to ma byc za smietana
    • Karioka
      2014-11-13T17:31:44+01:00 Karioka
      Aniu, wystarczy 18 % :)
    • Gość
      2014-11-13T18:41:37+01:00 kasia (gość) IP: 94.72.*.*
      Ależ cudne ciacho, wygląda jak mojej babci, a ona piekła najlepsze szarlotki. Chyba tego przepisu szukałam:) Tylko mam pytanie jakich jabłek Pani używa? Pozdrawiamm serdecznie:)
    • Karioka
      2014-11-13T19:27:46+01:00 Karioka
      Bardzo mi miło za tak ciepłe słowa. Rzeczywiście ciasto smakuje jak u babci. Kasiu jabłuszek używam dowolnych i zawsze ciasto wychodzi.
      Pozdrawiam cieplutko:)))
    • Gość
      2014-11-18T17:12:40+01:00 mysza (gość) IP: 77.92.*.*
      Pytałam o cukier waniliowy właściwie w momencie pieczenia, jakbym się spodziewała od razu odpowiedzi :) hehe Wsypałam więc na oko... poza tym proporcje reszty składników zachowałam tak jak w przepisie...ciasto bardzo się kleiło, nie chciało się wyrobić, dosypywałam mąki i dosypywałam po troszkę, aż w końcu stwierdziłam że więcej nie zagniatam bo nie mam do tego nerwów :) do tego okazało się że nie mam w domu wałka :-O więc wyłożyłam dno blaszki połową ciasta jak na pizzę zawsze wykładam, a z drugiej połowy ułożyłam kratkę z pasków. Mąż się śmiał, że ,,doopa'' ze mnie a nie kucharka i trochę chyba był zawiedziony,bo miał chęć na ciasto, a ja byłam prawie pewna że nie wyjdzie (dodam że faktycznie jestem noga w ciastach). Jakież było nasze zdziwienie kiedy wyjęłam ciasto z piekarnika równo po 50 minutach i wyglądało pięknie!!!!!!!!!!!!! Dobrze się upiekło a co najlepsze jeszcze lepiej smakowało!!!!!!!!!!!! POLECAM to ciasto wszystkim!!!!! A Pani powinna dostać jakąś nagrodę za ten przepis! Dziękuję bardzo i pozdrawiam. PS. Dzwonił przed chwilą do mnie mąż i mówi...kupiłem jabłka, pieczesz dziś jabłecznik :D
    • Karioka
      2014-11-18T17:22:10+01:00 Karioka
      Miły gościu już się przestraszyłam, że ciasto nie wyszło. Pomyślałam, że to nie możliwe. Odetchnęłam, że jednak się upiekło i smakowało. Bardzo mi miło i cieszę się. Wcale się nie dziwię mężowi. Ja w domu mam tak samo. Z serca DZIĘKUJĘ za uznanie. Jestem szczęśliwa.

      POZDRAWIAM CIEPLUTKO:)))
    • Gość
      2014-11-21T13:08:39+01:00 elcia:-) (gość) IP: 79.186.*.*
      Witam!był pyszny wiec postanowiłam go dziś znów upiec właśnie jest w trakcie pieczenia pozdrawiam:-)
    • Karioka
      2014-11-21T13:35:29+01:00 Karioka
      Bardzo mi miło elciu. Cieszę się, że smakował. Dziękuję ślicznie i życzę smacznego.

      Pozdrawiam cieplutko:)))
    • Gość
      2014-11-21T22:44:11+01:00 gość IP: 80.41.*.*
      pychota!! pierwszy wypiek który mi wyszedł !!
    • Karioka
      2014-11-22T14:05:10+01:00 Karioka
      Miły gościu, bardzo mnie to ucieszyło. Dziękuję ślicznie.
      Pozdrawiam cieplutko:)))
    • rossi
      2014-12-06T12:20:38+01:00 rossi
      Właśnie wstawiłam do piekarnika i czekam na efekty :) Autorko czy jak jabłka wydzielają dużo soku to powinnam je odcisnąć bądź odlać? Tak waśnie zrobiłam ale nie wiem czy dobrze (3/4 szkl. soku odlane)
    • Karioka
      2014-12-06T12:35:05+01:00 Karioka
      Mam nadzieję, że będzie smakować. To dobrze, że odlałaś ten sok. W przeciwnym razie ciasto byłoby za mokre.

      ŻYCZĘ SMACZNEGO:))
    • rossi
      2014-12-08T13:43:16+01:00 rossi
      Racja, wyszło pysznie! Jeszcze lepsze gdy nawilgnie sobie z jeden dzień ;) Świetny przepis autorko :)
    • Karioka
      2014-12-08T13:50:58+01:00 Karioka
      Właśnie miałam napisać, że na drugi dzień jest jeszcze pyszniejsze. Bardzo się cieszę, że smakowało.
      MIŁEGO DNIA:)))
    • Gość
      2014-12-08T14:34:22+01:00 ancia (gość) IP: 217.113.*.*
      kurcze to w takim razie muszę i ja upiec ten jabłecznik:) kiedys juz patrzyłam na ten przepis. a bliscy prosza mnie weź zrób taki zwykły jabłecznik bez żadnych uidziwnień:)
    • Karioka
      2014-12-08T14:58:46+01:00 Karioka
      Bardzo będzie mi miło jeśli anciu upieczesz ten jabłecznik. Wyjdzie na pewno, a rodzinka będzie zadowolona. Jest tak prosty, że musi się udać. Zresztą na pewno czytałaś komentarze.
      Pozdrawiam iżyczę udanego wypieku:)))
    • bajwer
      2014-12-15T21:52:30+01:00 bajwer
      Uwielbiam Jabłeczniki ,a ten przepis po prostu pyszny i przede wszystkim bardzo szybko się go robi :) Dodaję zdjęcia jak mi wyszedł . Polecam :)
    • Karioka
      2014-12-16T11:03:46+01:00 Karioka
      Bardzo się cieszę. Dziękuję ślicznie. Piękny wyszedł Ci jabłecznik. Pozdrawiam cieplutko:)))
    • Gość
      2014-12-18T21:49:53+01:00 Justyna (gość) IP: 62.141.*.*
      Przepis jest świetny :) Już po raz 3 piekę jabłecznik według tego przepisu :) Pozdrawiam serdecznie :)
    • Karioka
      2014-12-19T15:55:34+01:00 Karioka
      Justynko bardzo się cieszę. Miło mi to usłyszeć. Ja też oczywiście będę go piekła na święta. Dziękuję ślicznie. Pozdrawiam cieplutko i życzę radosnych świąt:-)
    • Karioka
      2014-12-19T15:56:25+01:00 Karioka
      Justynko bardzo się cieszę. Miło mi to usłyszeć. Ja też oczywiście będę go piekła na święta. Dziękuję ślicznie. Pozdrawiam cieplutko i życzę radosnych świąt:-)
    • atusia
      2015-01-19T21:16:02+01:00 atusia
      Mi nigdy nie wychodzą takie kruche jabłeczniki,ale po tylu wspaniałych komentarzach jutro spróbuję upiec to ciacho.
      A co tam ! jak się nie uda moje dwa pieski będą miały deser.
    • Karioka
      2015-01-19T21:30:12+01:00 Karioka
      alusiu, ja jak piekłam pierwszy raz ten jabłecznik też się bałam, że mi nie wyjdzie. Napisz czy się udał. Myślę, że wyjdzie i będzie smakował. Trzymam kciuki.

      Pozdrawiam:))
    • BABECZKA 35
      2015-01-19T21:35:51+01:00 BABECZKA 35
      Uwielbiam taki jabłecznik:)
    • atusia
      2015-01-19T21:37:20+01:00 atusia
      Moje próby upieczenia takiego ciasta,kończyły się tym,że jabłecznik długo,długo dojrzewał czyli miękł od soku z jabłek.Myślę,że błąd polega na tym,że wstawiam je do letniego piekarnika.Jutro po południu biorę się za pieczenie.
      Dobrej nocy.
    • Karioka
      2015-01-19T21:41:34+01:00 Karioka
      A jaw Ciebie wierzę. To ciasto jest tak wdzięczne, że nawet jak wylepisz krzywo i tak będzie smaczne.

      Miłych snów:)))
    • Karioka
      2015-01-19T21:42:06+01:00 Karioka
      Izuniu, cieszę się bardzo:)))
    • Gość
      2015-01-20T16:35:29+01:00 Aga (gość) IP: 109.69.*.*
      upiekłam jabłecznik z tego przepisu w weekend na imieniny mamy. Jest pyszny. Przepis zapisuję na stałe :) pozdrawiam
    • Karioka
      2015-01-20T16:38:00+01:00 Karioka
      Bardzo mi miło Agusiu. Dziękuję ślicznie i pozdrawiam:)))
    • atusia
      2015-01-21T15:14:27+01:00 atusia
      Witam serdecznie.
      Jabłecznik upieczony.Właśnie studzi się i pachnie na cały dom.
      Jakikolwiek by nie był zrobię zdjęcie i w przyszłym tygodniu przyślę.
      A za chwilę," po amerykańsku" spróbujemy tej szarlotki na ciepło.
    • Karioka
      2015-01-21T15:32:19+01:00 Karioka
      Atusiu, bardzo się cieszę. Na pewno będzie smakował. Najlepszy jest na drugi dzień, ale ciepły też jest pyszny. Jestem bardzo ciekawa zdjęcia.

      Życzę SMACZNEGO i DZIĘKUJĘ:)))
    • atusia
      2015-01-21T17:17:48+01:00 atusia
      Rewelacyjna mniam,pyszna szarlotka.Miał być na niej lukier,ale już nie ma na co.
      Biała kawa,przyjaciółki i placuszka już prawie nie ma.
      Polecamy to ciasto.Dziewczyny z Nowinek.
    • Karioka
      2015-01-21T19:19:16+01:00 Karioka
      Atusiu i dziewczynki z Nowinek, ślicznie Wam DZIĘKUJĘ. Jest mi tak miło. Cieszę się, że smakowało ciasto.
      Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego wieczorku:)))
    • Gość
      2015-01-30T10:14:50+01:00 Marta (gość) IP: 77.253.*.*
      Czy zamiast kwaśnej śmietany mogę do ciasta dodać jogurt naturalny
    • beniawojt
      2015-01-30T10:37:16+01:00 beniawojt
      Lucynko jabłecznik super:)))
    • ewaeu
      2015-01-30T10:39:38+01:00 ewaeu
      To jest pyszne...)))
    • Karioka
      2015-01-30T13:39:38+01:00 Karioka
      Martusiu, nie dodawałam jogurtu. A śmietana wystarczy 18 %. Ja taką zawsze dodaję.

      Beniu i Ewuniu ślicznie Wam dziękuję:)))

      MIŁEGO DNIA:)))
    • beniawojt
      2015-01-30T15:08:22+01:00 beniawojt
      Dziękuję Lucynko wzajemnie miłego dnia:)))
    • ewaeu
      2015-01-30T16:09:07+01:00 ewaeu
      Dziękuję Lusia, wzajemnie...)))
    • Karioka
      2015-01-30T18:53:00+01:00 Karioka
      Kochane dziewczynki i ja Wam pięknie dziękuję:)))
    • Gość
      2015-02-11T17:23:50+01:00 dorcia (gość) IP: 89.65.*.*
      witam,jabłecznik jest bardzo smaczny,(do jabłek dodałam przyprawę do szarlotki),ciasto wszystkim domownikom smakował,jest kruche tak jak powinno być pozdrawiam
    • Karioka
      2015-02-11T17:53:32+01:00 Karioka
      Dorciu, bardzo mi miło. Cieszę się, że smakował.
      Pozdrawiam cieplutko:)))
    • Karioka
      2015-02-11T17:56:40+01:00 Karioka
      Atusiu piękne zdjęcia. Jabłecznik wyszedł Ci wspaniały. Kotek śliczny. Mój też zawsze siedzi i pilnuje ciasta.Pozdrawiam serdecznie:)))
    • Bo-Bożena
      2015-02-22T11:22:26+01:00 Bo-Bożena
      Witaj Lucynko :-)
      Zrobilam Twoj jablecznik :-) jest pyszny , latwy i szybki do zrobienia
      Moj maz wlasnie sie nim zajada i mowi ze to smaki jego dziecinstwa ;) :D
      Polecam i dziekuje za przepis :-)
    • Karioka
      2015-02-22T13:50:13+01:00 Karioka
      Bożenko bardzo się cieszę, że jabłecznik smakuje. Wyszedł Ci przepysznie.
      Życzę miłej niedzieli i pozdrawiam cieplutko:)))
    • Świeca Urszula
      2015-02-22T14:57:33+01:00 Świeca Urszula
      Takie ciastko piekła moja teściowa, zamiast jabłek dawała dżem, były bardzo smaczne.))
    • Karioka
      2015-02-22T19:22:38+01:00 Karioka
      To też musiało być bardzo pyszne:)))
    • Gość
      2015-03-10T18:03:53+01:00 ruchałka (gość) IP: 95.41.*.*
      zamiast śmietany dodałam mleka :* pychota
    • Karioka
      2015-03-10T18:30:47+01:00 Karioka
      Też dobrze. Dziękuję i pozdrawiam cieplutko:)))
    • justyśka81
      2015-04-03T13:43:28+02:00 justyśka81
      Właśnie wyjęłam mój ulubiony jabłecznik z piekarnika - ślinka leci :) jeszcze raz dziękuję Karioka za super przepis :)
    • Karioka
      2015-04-03T17:53:50+02:00 Karioka
      justysio Ja też go dzisiaj upiekłam. Dziękuję za miłe słowa. Bardzo się cieszę.

      Życzę Ci radosnych świąt wielkanocnych:)))
    • kasia5
      2015-04-04T20:41:07+02:00 kasia5
      Mniam,pychotka..
    • Karioka
      2015-04-04T21:00:18+02:00 Karioka
      Dziękuję ślicznie:)))
    • Bożena1960
      2015-04-23T12:49:17+02:00 Bożena1960
      Lucynko TWÓJ jabłecznik jest rewelacyjnie pyszny zabieram przepi .)))))
    • Karioka
      2015-04-23T12:53:44+02:00 Karioka
      Bożenko cieszę się. Zobaczysz będziesz zadowolona. Ja piekę go co chwilę. Dziękuję Kochana:)))))
    • Bożena1960
      2015-04-23T13:02:30+02:00 Bożena1960
      To ja dziękuję Pozdrawiam.;)))
    • Karioka
      2015-04-23T13:03:19+02:00 Karioka
      Pozdrawiam cieplutko:))))
    • M-Danuśka67
      2015-04-23T13:03:36+02:00 M-Danuśka67
      potwierdzam,jest pyszny:)
    • Karioka
      2015-04-23T13:05:18+02:00 Karioka
      Ślicznie dziękuję:)))
    • Bożena1960
      2015-04-23T13:16:58+02:00 Bożena1960
    • Gość
      2015-04-25T13:09:00+02:00 gość IP: 46.215.*.*
      przepraszam a ile cynamonu mam dodać? ;)
    • Karioka
      2015-04-25T13:12:22+02:00 Karioka
      Miły gościu, cynamonu nie za dużo. Wystarczy posypać delikatnie jabłuszka i wymieszać.

      Pozdrawiam:)))
    • Gość
      2015-05-28T16:32:17+02:00 gość IP: 87.166.*.*
      No jabłecznik reeeeeewelajja ! Przepyszny , przepiękny . Gorąco pozdrawiam i życzę miłego dnia.
    • Karioka
      2015-05-28T17:06:47+02:00 Karioka
      Miły gościu dziękuję za ciepłe słowa:))))

      Pozdrawiam serdecznie i też życzę miłego dnia:)))
    • Gość
      2015-06-27T16:23:13+02:00 gość IP: 37.152.*.*
      Właśnie robie jabłecznik z pani przepisu :)
      Mam nadzieje że będzie pyszny , tak jak mówią poprzedniczki
      Obawiam się tylko ile mam piec i czy nie spale ciasta :(
      Czekam na rezultaty ) !
    • Karioka
      2015-06-27T17:37:23+02:00 Karioka
      Bardzo mi miło. Na pewno jabłecznik się uda. Trzymam kciuki. Proszę napisać jak wyszedł.

      Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego:))
    • Gość
      2015-07-15T18:59:23+02:00 gość IP: 92.55.*.*
      A jaki rodzaj mąki?
    • Bożena1960
      2015-07-15T19:04:37+02:00 Bożena1960
      Lucynko ja bede piekła w sobote ten pyszny jabłecznik ;;))) Pozdrawiam.
    • Karioka
      2015-07-15T19:08:06+02:00 Karioka
      Miły gościu mąka zwykła pszenna (wrocławska, Babuni, poznańska):)))

      Bożenko bardzo się cieszę:)))

      Pozdrawiam cieplutko:))))
    • MARIOLAB18
      2015-08-07T14:33:02+02:00 MARIOLAB18
      A CO DAC ZAMIAST GESTEJ SMIETANY BO NIEMAM TYLKO MAM MASLANKE
    • Karioka
      2015-08-07T14:44:34+02:00 Karioka
      Maślankę odradzam. Zawsze dodaję śmietanę.

      Pozdrawiam:)
    • Bożena1960
      2015-08-13T15:30:27+02:00 Bożena1960
      Karioka ja polecam Twój jabłecznik jest przepyszny i wciskam garnuszek.;;)))
    • Karioka
      2015-08-13T15:35:53+02:00 Karioka
      Bardzo się cieszę i dziękuję:))))
    • Gość
      2015-09-20T09:36:21+02:00 di (gość) IP: 93.186.*.*
      Bardzo dobry, prosty przepis! Polecam!
    • Karioka
      2015-09-20T11:12:27+02:00 Karioka
      Dziękuję ślicznie gościu:)))
    • Gość
      2015-09-20T21:47:25+02:00 gość IP: 89.74.*.*
      kicha ciasto nie nadaje się do rozwałkowania klei się
    • Gość
      2015-09-22T18:36:21+02:00 gość IP: 89.74.*.*
      ale wyszło pyszne
    • Karioka
      2015-09-22T19:28:04+02:00 Karioka
      Bardzo dziękuję:))
    • Gość
      2015-10-04T15:58:49+02:00 Gosia (gość) IP: 88.156.*.*
      Czy jabłka należy posłodzić?
    • Karioka
      2015-10-04T16:05:09+02:00 Karioka
      Jabłek nie należy słodzić.
      Pozdrawiam:)
    • Gość
      2015-10-04T16:27:29+02:00 Gosia (gość) IP: 88.156.*.*
      A czy należy odcedzić z soku? I ile dokładnie cynamonu dodać? Płaska łyżeczka będzie ok?
    • Gość
      2015-10-04T16:28:25+02:00 Gosia (gość) IP: 88.156.*.*
      I czy jogurt naturalny zamiast śmietany będzie ok?
    • Karioka
      2015-10-04T16:41:30+02:00 Karioka
      Pani Gosiu jabłuszek nie trzeba odcedzać, a cynamonu tylko trochę do posypania ok. łyżeczki .(troszkę więcej niż plaska).
      Zawsze dodaję śmietanę. Nigdy nie dodawałam jogurtu.Można też śmietanę pominąć i nie dodawać nic.
    • Gość
      2015-10-05T18:52:56+02:00 kommpletny anty-talent kuchenny (gość) IP: 88.156.*.*
      Genialny przepis. Mój pierwszy jabłecznik w życiu. Wyszedł jak marzenie. Po prostu cudowny.
    • Karioka
      2015-10-05T20:02:44+02:00 Karioka
      Bardzo mi miło. Cieszę się, że smakował i wyszedł. Pozdrawiam cieplutko:)))
    • Gość
      2015-10-06T11:10:58+02:00 aneta (gość) IP: 188.125.*.*
      a ja właśnie bedę próbowała :d
    • Karioka
      2015-10-06T11:13:17+02:00 Karioka
      Pani Anetko cieszę się i życzę udanego wypieku:)))
    • Gość
      2015-10-07T18:18:31+02:00 didi (gość) IP: 37.47.*.*
      zrobiłam wyszedł przepyszny ,znika migiem dzieci szczęśliwe .ciasto proste szybkie super!!!
    • Karioka
      2015-10-07T19:01:45+02:00 Karioka
      Bardzo się cieszę i dziękuję serdecznie:)))

      Dzisiaj też piekłam ponownie:))
    • Gość
      2015-10-08T19:54:55+02:00 Redone (gość) IP: 159.205.*.*
      Moje ciasto własnie wstawiłam do piekarnika, jutro dam znać jak wyszło, ale konsystencja ciasta była bardzo ładna i tak ślicznie pachniało! Aż mi burczy w brzuchu :D
    • Karioka
      2015-10-08T20:23:40+02:00 Karioka
      Jest mi bardzo miło. Mam nadzieję, że ciasto wyjdzie smaczne:)))

      Pozdrawiam cieplutko:)))
    • KORAL
      2015-10-08T20:39:21+02:00 KORAL
      Lucynko ,pokonałaś chyba wszystkie rekordy wejść tym przepisem.
      Gratulacje.:)
      Ps. szarlotka na pewno pycha.:):)
    • Karioka
      2015-10-08T20:44:27+02:00 Karioka
      Elżuniu też jestem mile zaskoczona:)))
      Ciasto jest bardzo proste, takie zwykłe, ale naprawdę pyszne:)))

      Dziękuję i pozdrawiam cieplutko:)))
    • atusia
      2015-10-08T20:46:54+02:00 atusia
      Pyszna,potwierdzam.
      Piekłam ją wiele razy i zawsze się udaje ,i smakuje wszystkim.
    • Karioka
      2015-10-08T20:54:31+02:00 Karioka
      Pani atusiu bardzo mi miło. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:)))
    • atusia
      2015-10-08T21:03:39+02:00 atusia
      Atusia jestem.
      A ciasto jest niezawodne,nawet ośmioletnia wnusia mojej sąsiadki pod nadzorem babci sama je robi,więc jak nie polecić?
      Pozdrawiam również cieplutko,bo za oknem ciemno i zimno.
    • Karioka
      2015-10-08T21:24:33+02:00 Karioka
      Bardzo się cieszę. Uwielbiam jak dzieci pomagają w kuchni. Atusiu proszę pozdrowić wnusię sąsiadki.
      Bardzo się cieszę. To takie miłe. W Gdyni też zimno.
      Spokojnej nocy życzę:))
    • Gość
      2015-10-09T11:05:10+02:00 Redone (gość) IP: 159.205.*.*
      Ciasto się udało :) Piekłam krócej, tylko 40 minut, a i ta mi się troszkę przypiekło :D Widać każdy piekarnik inny. Ale wyszło pyszne i kruche. Polałam lukrem z odrobinką cytryny i mój mąż już zdążył zapytać czy mamy jeszcze jabłek żeby upiec drugi :D Dzięki za przepis, zagości w mojej kuchni na dłużej.
    • Karioka
      2015-10-09T11:51:14+02:00 Karioka
      Miły gościu, jestem szczęśliwa, że ciasto się udało. To prawda każdy piekarnik inny. Ja też chociaż piekę go często, bo moi się domagają muszę pilnować. Miło mi bardzo.
      Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia:)))
    • Bożena1960
      2015-10-17T08:30:23+02:00 Bożena1960
      Lucynko gratuluje. Ten jabłecznik ZASŁUGUJE NA PRZEPIS MIESIĄCA.;))
    • KORAL
      2015-10-17T12:14:14+02:00 KORAL
      Brawo Lucykno.:)
    • Gość
      2015-10-17T14:03:11+02:00 Ruda (gość) IP: 178.2.*.*
      Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu a jaka przyjemność w jedzeniu. Bardzo lubię takie przepisy :) Piekę już czwarty raz bo znika błyskawicznie i rodzinka prosi o więcej
    • Karioka
      2015-10-17T15:11:00+02:00 Karioka
      Nawet nie wiecie kochane jak bardzo się cieszę. Pięknie DZIĘKUJĘ wszystkim:)))
      Gościu miły bardzo się cieszę:))))

      Miłego dnia życzę:)))
    • Magster
      2015-10-20T01:03:52+02:00 Magster
      Pyszna szarlotka Lucynko, takie ciasta są niezawodne:))Gratuluję!!
    • Karioka
      2015-10-20T12:07:09+02:00 Karioka
      Małgosiu ślicznie dziękuję:)))
    • Gość
      2015-10-23T09:28:51+02:00 gość IP: 88.156.*.*
      Ciasto wyszło rewelacyjne i rzeczywiście jest bajecznie proste do zrobienia.
    • Karioka
      2015-10-23T10:06:57+02:00 Karioka
      Jest mi bardo miło z tego powodu. Cieszę się i dziękuję:))))
    • Bożena1960
      2015-10-23T10:38:42+02:00 Bożena1960
      Lucynko a mówie że jabłecznik zasługuje na nagrode.;)
    • Karioka
      2015-10-23T10:57:34+02:00 Karioka
      Bożenko to takie miłe. co piszesz.DZIĘKUJĘ:))))) Nawet nie spodziewałam się tylu ciepłych komentarzy. To takie proste ciasto, ale warte do wypróbowania:)))

      DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ WSZYSTKIM :))))
    • Bożena1960
      2015-10-23T11:05:17+02:00 Bożena1960
      ;;;)))) A ciasto proste ,szybkie a przede wszystkim pyszneeee i tak jak pisałam zasluguje na nagrode i na pewno dużo osób sie ze mną zgodzi.;)
    • Karioka
      2015-10-23T11:08:55+02:00 Karioka
      Bożenko pięknie DZIĘKUJĘ:))))))
    • Bożena1960
      2015-10-23T11:12:59+02:00 Bożena1960
    • Gość
      2015-10-24T22:19:01+02:00 elisssa (gość) IP: 79.161.*.*
      beztalecie upieklo cos co smakowalo mojej rodzince . Dzieki:)
    • Karioka
      2015-10-25T11:46:19+01:00 Karioka
      Na pewno nie jest pani beztalenciem. Ciszę się, że smakowało:))

      Dziękuję:)))
    • Gość
      2015-10-29T13:16:45+01:00 gość IP: 37.248.*.*
      A mi coś chyba nie poszło, bo dodałam kostkę margaryny i mam wrażenie jakby było jej za dużo. Nie mogę nawet rozwałkować ciasta, bo się do wszystkiego klei.
      Póki co wstawiłam do lodówki, zobaczymy co z tego wyjdzie jak się schłodzi.
    • Karioka
      2015-10-29T13:27:22+01:00 Karioka
      To proszę dodać więcej mąki i spróbować rozwałkować. Powinno się udać, a wtedy ciasto nie będzie się kleić. Czasami tak bywa. Tylko stopniowo, żeby nie wsypać za dużo mąki.

      Pozdrawiam i życzę powodzenia:))
    • Gość
      2015-11-06T12:01:04+01:00 Edyta (gość) IP: 95.157.*.*
      Dziekuje za ten jablecznik jest bardzo smaczny i szybko znika pozdrawiam
    • Karioka
      2015-11-06T12:12:23+01:00 Karioka
      To ja dziękuję pani Edytko:))

      Pozdrawiam serdecznie:)))
    • Gość
      2015-12-09T14:06:54+01:00 Kasia (gość) IP: 109.199.*.*
      Witam przed chwilą upiekłam pierwszy w życiu jabłecznik z tego własnie przepisu....:) placek wyszedł super:) ale powiem szczerze że jak nie dla doświadczonej Pani domu to i tak były momenty ciężkie ponieważ nie ma dokładnie podanego ile czego...np nie ma ilości proszku..albo podane jest 16g( gdzie lepiej podać na łyżeczki).ciasto sie kleiło do wszystkiego:) ale finał wyszedł SUPER:) Pozdrawiam
    • Karioka
      2015-12-09T14:17:16+01:00 Karioka
      Pani Kasiu bardzo się cieszę, ze ciasto się udało. Moje pierwsze kroki w kuchni też były ciężkie. Pani Kasiu na każdej torebeczce są podane gramy. I ja z tego korzystam.
      Pozdrawiam serdecznie:)))Dziękuję:))
    • Gość
      2015-12-30T13:02:39+01:00 gość IP: 83.21.*.*
      Witam :) Mam pytanie: Ile trzeba dodać cukru waniliowego?
    • Karioka
      2015-12-30T13:06:43+01:00 Karioka
      Ja dodaję 2 czubate łyżeczki:)
    • Gość
      2015-12-30T15:46:33+01:00 kozica123 (gość) IP: 77.115.*.*
      Piec w termoobiegu czy góra dół ?
    • Karioka
      2015-12-30T17:03:59+01:00 Karioka
      Ja piekę najpierw tylko dół, a pod koniec góra dół:)
    • mari109
      2016-01-04T15:06:05+01:00 mari109
      Tyle komentarzy ale muszę dodać i ja :D bo ciasto pyszne , piekłam już kilka razy i zawsze super .Poleciłam już dalej bo watro,jedyne co zmieniłam to to że podsmażyłam jabłka ale po prostu tak nam lepiej smakuje .Pozdrawiam.
    • Karioka
      2016-01-04T15:14:35+01:00 Karioka
      Bardzo mi miło i cieszę się, że ciasto smakuje. Dziękuję:))

      Pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku:))
    • Gość
      2016-01-11T10:00:43+01:00 Justaa (gość) IP: 164.126.*.*
      Czy można zrobić z połowy porcji na tortownicy ?:)
    • Karioka
      2016-01-11T10:12:46+01:00 Karioka
      Wydaje mi się, że można, ale ja tak jeszcze nie piekłam:)

      Pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-01-24T13:04:11+01:00 gość IP: 79.184.*.*
      Zapomniała pani dodac zeby wlozyc do zamrazarki. Ciasto samo w sobie dobre ale na drugi dzien twardawe sie zrobilo.
    • Karioka
      2016-01-24T13:41:51+01:00 Karioka
      Miły gościu.Nie wiem dlaczego zrobiło się twardawe. Ja nigdy nie wkładam ciasta do zamrażalki, tylko przykrywam kuchennym bawełnianym ręcznikiem, i zostawiam na zewnątrz w kuchni. Ciasto na drugi dzień jest jeszcze miększe. Powodują to jabłka.
      Jestem zdziwiona. Może ciasto było nie zakryte.
      Pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-01-24T16:30:37+01:00 Izabela (gość) IP: 188.33.*.*
      Czy ciasto jest bardzo słodkie?
    • Karioka
      2016-01-24T16:40:18+01:00 Karioka
      Ciasto nie jest bardzo słodkie:)
    • Gość
      2016-01-28T14:53:59+01:00 basia (gość) IP: 176.118.*.*
      czy piekarnik musi byc nagrzany
    • Karioka
      2016-01-28T15:03:00+01:00 Karioka
      Tak lekko nagrzany:)
    • Gość
      2016-02-06T18:27:42+01:00 Łukasz (gość) IP: 185.111.*.*
      Moja siostra zrobiła jabłecznik według tego przepisu i wyszedł świetnie. Pozdrawiam :)
    • Karioka
      2016-02-07T17:09:36+01:00 Karioka
      Panie Łukaszu bardzo się cieszę. Dziękuję i pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-02-08T22:53:08+01:00 aGa (gość) IP: 164.126.*.*
      Zapomniałam dodać 2lyzki śmietany i proszku chyba mi sie sypnelo troszke więcej hehe. A w termoobiegu też 50min?
    • Karioka
      2016-02-09T10:18:38+01:00 Karioka
      Nic nie szkodzi, że nie dała pani śmietany, a proszku, to zależy ile się przesypało. Jak nie za dużo, to nie ma tragedii. W termoobiegu nie piekłam ciasta. Pozdrawiam:))
    • Gość
      2016-02-11T15:14:38+01:00 gość IP: 88.152.*.*
      czy margaryna musi być rozgrzana czy normalna dodać do reszty ?
    • Karioka
      2016-02-11T17:09:30+01:00 Karioka
      Margaryna ma być normalna i najlepiej, żeby była nie za twarda. Pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-02-11T17:24:18+01:00 jablecznik (gość) IP: 88.152.*.*
      Właśnie się robi :) Ciasto jeszcze w stanie surowym wyszło idealne, natomiast w piekarniku przy 200 stopniach po 15 minutach wyglądało jak gotowe, niestety musiałam zmniejszyć temperaturę do 120 bo z góry jest już ciemno złotawe. A w piekarniku jest dopiero 35 minut :(.
    • Karioka
      2016-02-11T17:36:58+01:00 Karioka
      Dużo też zależy od piekarnika. Mam nadzieję, że ciasto wyjdzie i będzie smakowało. Ja przykrywam ciasto folią aluminiową jak za szybko się piecze. Pozdrawiam serdecznie:)
    • KORAL
      2016-02-11T17:51:23+01:00 KORAL
      Lucynko , jestem pełna podziwu , jaką karierę robi ta Twoja szarlotka:):):) Pa.
    • Karioka
      2016-02-11T22:39:01+01:00 Karioka
      Elżuniu nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę. Pozdrawiam cieplutko:))
    • Gość
      2016-02-16T20:32:42+01:00 kolejy raz ja (gość) IP: 88.152.*.*
      Taak więc piszę recenzję. Mimo tego, że się przypalał, zmniejszyłam temperaturę, tak jak pisałam wcześniej. Wyszedł wyśmienity! Blacha zniknęła już następnego dnia! A co do foli dziękuję za wskazówkę, bo mam w planach zrobić ponownie. Pozdrawiam.
    • Karioka
      2016-02-16T21:20:37+01:00 Karioka
      Bardzo się cieszę, że smakował. Dziękuję ślicznie. Pozdrawiam serdecznie:))
    • Gość
      2016-02-20T11:02:12+01:00 basia (gość) IP: 109.80.*.*
      bardzo dobry jablecznik jak nie jem ciast z owocami tak ten jadlam
    • Gość
      2016-02-20T15:37:35+01:00 kasia (gość) IP: 176.96.*.*
      Właśnie się piecze ... nie mogę się doczekać jak wyjdzie :)
    • Karioka
      2016-02-22T11:32:54+01:00 Karioka
      Panie Basiu i Kasiu przepraszam, że dopiero odpisuję. Cieszę się i dziękuję bardzo. Pozdrawiam:))
    • Gość
      2016-03-07T13:14:15+01:00 Patrycja (gość) IP: 217.171.*.*
      Piekę ten oto jabłecznik już z 6 raz. Nigdy mnie nie zawiódł :) Ja piekę go na najniższym poziomie piekarnika, jest wyśmienity! Godny polecenia. Szybko się go robi i szybko znika z talerzyka ;-D
    • katarzynka455
      2016-03-07T14:40:03+01:00 katarzynka455
      Lucynko córka wypatrzyła że mamy taki sam przepis i często go piecze a ja nawet nie skojarzyłam więc polecam bo jest super:)))))
    • zandero99
      2016-03-07T14:48:07+01:00 zandero99
      Szybki i pyszny :) Ale nabrałam apetytu !
    • ewaeu
      2016-03-07T20:55:13+01:00 ewaeu
      ....* ; *.....:):)
    • Gość
      2016-03-10T11:00:06+01:00 huju (gość) IP: 91.196.*.*
      Komentarz został usunięty przez moderatora
    • kasia5
      2016-03-10T11:06:29+01:00 kasia5
      Co za teksty,naprawdę niektórzy inteligencja nie grzesza..już to przesada,żeby tak pisać.Ktoś się zachowuje gorzej niż dziecko.Przepis jest pychotka,pozdrawiam Lucynko i nie przejmuj się tym.Chamstwo i tyle..
    • Gość
      2016-03-17T11:44:32+01:00 Gosia (gość) IP: 176.118.*.*
      Robię ten jabłecznik juz po raz....oj chyba ze 30:) Mam ten przepis w ulubionych:)
      jest szybki smaczny i najważniejsze mojej rodzince i przyjaciołom baaardzo smakuje:) Pozdrawiam
    • Karioka
      2016-03-17T12:44:25+01:00 Karioka
      Pani Gosiu bardzo mi miło i cieszę się, że ciasto smakuje rodzince i przyjaciołom. Dziękuję serdecznie i pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-04-07T12:54:10+02:00 MiRu (gość) IP: 66.249.*.*
      Niestety ciasto wyszło dość twarde, robilem lepsze
    • Karioka
      2016-04-07T13:08:17+02:00 Karioka
      Bardzo mi przykro. Nie wiem dlaczego tak się stało. Teraz piekłam na święta i jak zawsze wyszło.
      Mimo to dziękuję za opinię i pozdrawiam:)
    • BABECZKA 35
      2016-04-08T11:38:04+02:00 BABECZKA 35
      Upiekłam dzisiaj ten pyszny jabłecznik. Ciasto wyszło idealne, mięciutkie, takie w sam raz.
      Piekłam tylko w mniejszej temperaturze,bo 180 stopni, ale to już sprawa piekarnika, u mnie właśnie w takiej temperaturze ciasta pieką się najlepiej.
      Polecam przepis:):)
    • Karioka
      2016-04-08T12:25:41+02:00 Karioka
      Izuniu bardzo się cieszę, że jabłecznik wyszedł i smakował. To prawda wszystko zależy od piekarnia. Ja piekę przeważnie 180 st. - 200 st. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:))
    • Gość
      2016-04-09T14:35:39+02:00 manyn84r (gość) IP: 89.79.*.*
      Jabłecznik rewelacyjny prosty i szybki :) godne polecenia
    • Gość
      2016-04-09T16:57:40+02:00 abdank57 (gość) IP: 107.217.*.*
      Nie zapomnij dodać szczyptę soli do ciasta, żeby nie było mdłe! Poza tym dodaj kieliszek oleju z pestek winogron(najlepszy olej do wszystkiego, bezsmakowy), ciasto będzie się wówczas bardziej ciągnąć i łatwiej je rozłożyć. Jeżeli chodzi o jajka to wystarczy 1 lub 2. Proszku do pieczenia dodajemy dokładnie dwie płaskie łyżeczki do herbaty. Zamiast margaryny ja dodaję masło, kwestia wyboru. Smacznego.
      Pozdrowienia z USA
      Maciej
    • Gość
      2016-04-10T17:07:36+02:00 gość IP: 84.10.*.*
      Mega pyszne ciasto !!! Proste, łatwe, bez udziwnień, jedyny minus- szybko znika :)
    • Karioka
      2016-04-10T22:01:18+02:00 Karioka
      Bardzo dziękuję za wszystkie komentarze, miłe słowa, porady. Są dla mnie ważne. Cieszę się, że ciasto smakuje. Dziękuję :))
      Pozdrawiam miłych gości:))
    • Gość
      2016-04-16T19:47:05+02:00 Julita (gość) IP: 178.1.*.*
      Właśnie się piecze
    • Karioka
      2016-04-16T19:52:18+02:00 Karioka
      Bardzo się cieszę. Dziękuję i pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-05-01T02:35:33+02:00 gość IP: 91.235.*.*
      Ślicznie dziękuję za przepis! Jabłecznik świetny! :D mmmm...
    • Karioka
      2016-05-01T12:38:10+02:00 Karioka
      Bardzo mi miło. Dziękuję i pozdrawiam:))
    • Bożena1960
      2016-05-01T21:48:22+02:00 Bożena1960
      Lucynko jutro ja też wstawię zdjęcie tego wspaniałego i pysznego jabłecznika ten przepis powinien dostać nagrodę bo na prawdę rewelacja.;)
    • Karioka
      2016-05-01T22:11:42+02:00 Karioka
      Bożenko bardzo się cieszę i dziękuję pięknie:))
    • Bożena1960
      2016-05-01T22:21:51+02:00 Bożena1960
    • Bożena1960
      2016-05-02T18:32:49+02:00 Bożena1960
      Lucynko jabłecznik wyszedł rewelacyjny.Pyszny, mięciutki, pychotka. Wszyscy goście zachwyceni .
    • Karioka
      2016-05-02T20:56:27+02:00 Karioka
      Bożenko bardzo się cieszę i dziękuję serdecznie. Wyszło Ci bardzo pyszne:))
    • Bożena1960
      2016-05-03T15:24:26+02:00 Bożena1960
      I ja Tobie dziekuje za fantastyczny ,szybki nieskomplikowany ale za to bardzo pyszny przepis na jabłecznik.Pozdrawiam.;)
    • Karioka
      2016-05-04T11:23:13+02:00 Karioka
      Pozdrawiam Bożenko:))
    • Bożena1960
      2016-05-04T16:13:25+02:00 Bożena1960
      Ja też pozdrawiam.;)
    • Gość
      2016-05-14T18:33:53+02:00 Martini (gość) IP: 88.156.*.*
      Cały dom wypełnia zapach świeżego ciasta. Wyszło pyszne :)
    • Gość
      2016-05-14T20:33:39+02:00 gość IP: 188.146.*.*
      Dzięki za prosty przepis na razie ciasto w piecu ale pachnie super

      pozdrawiam

      ryba
    • Karioka
      2016-05-15T15:49:01+02:00 Karioka
      Bardzo się cieszę . Dziękuję i życzę smacznego:))

      Pozdrawiam:)
    • Bożena1960
      2016-05-19T23:51:55+02:00 Bożena1960
      Na prośbę moich domowników upiekłam po raz kolejny ten pyszny jabłecznik .Wyszedł pyszny kruchutki ,rozpływający sie w ustach a jego zapach roznosił sie po całym mieszkaniu,polecam kto raz go upiecze będzie piekł go cały czas. Lucynko dziekuje ponownie za nieskomplikowany ,pyszny a za razem szybki jabłecznik.Pozdrawiam;)
    • Karioka
      2016-05-20T12:51:24+02:00 Karioka
      Bożenko nawet nie wiesz jak się cieszę. Dziękuję bardzo wszystkim Twoim bliskim i oczywiście Tobie:))

      Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego:))
    • Bożena1960
      2016-05-20T22:51:04+02:00 Bożena1960
      I ja pozdrawiam serdecznie.;)
    • Karioka
      2016-05-21T16:07:26+02:00 Karioka
      Dziękuję Bożenko:))
    • Gość
      2016-05-30T19:30:48+02:00 Kama (gość) IP: 83.29.*.*
      Jabłecznik upieczony :D wyszedł pyszny :) polecam przepis :)
    • Karioka
      2016-05-30T21:37:13+02:00 Karioka
      Bardzo mi miło. Dziękuję ślicznie i życzę smacznego:))
    • Gość
      2016-06-11T16:54:42+02:00 mateczka (gość) IP: 94.254.*.*
      Super od razu się udał a reszta rodziny była zadowolona
    • Karioka
      2016-06-11T21:52:43+02:00 Karioka
      Bardzo się cieszę. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie:))
    • Gość
      2016-06-20T22:08:48+02:00 gość IP: 83.23.*.*
      ile dodać tego cynamonu ?
    • Karioka
      2016-06-21T21:21:58+02:00 Karioka
      Ja dodaję łyżeczkę, ale można dodać według uznania...
    • Gość
      2016-07-25T12:23:18+02:00 początkujący (gość) IP: 81.190.*.*
      jabłecznik wyszedł pyszny :) chyba coś sknociłem przy cieście bo wyszło mi ucierane ale i tak było pyszne .Na drugi dzień zrobiłem ugniatane ciekawe co z tego wyjdzie :)
    • Karioka
      2016-07-25T15:11:59+02:00 Karioka
      Bardzo się cieszę i dziękuję. Następnym razem na pewno wyjdzie jeszcze lepiej. Pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-08-03T09:34:10+02:00 nataliawikit224 (gość) IP: 37.248.*.*
      ja wlasnie dzisiaj po połódniu bede robic mam nadzieje ze sie uda
    • Karioka
      2016-08-03T12:09:05+02:00 Karioka
      Trzymam kciuki. Na pewno się uda:)

      Pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-09-12T15:14:20+02:00 Iza (gość) IP: 77.98.*.*
      Jestem wlasnie w trakcie robienia. Jest bardzo prosty. Az sie chce piec! :)
    • Karioka
      2016-09-13T11:28:42+02:00 Karioka
      Cieszę się bardzo i dziękuję. Mam nadzieję, że ciasto się udało.:)
    • Gość
      2016-10-01T23:22:22+02:00 gość IP: 83.1.*.*
      Ciasto wyszło naprawdę smaczne, przepis polecany nawet początkującym. Przypomniał mi czasy dzieciństwa
    • Karioka
      2016-10-02T13:44:00+02:00 Karioka
      Miło mi, że smakowało ciasto. Dziękuję i pozdrawiam:)
    • Gość
      2016-10-28T10:21:27+02:00 Monika (gość) IP: 86.63.*.*
      Jaka moke najlepiej polecacie
    • Gość
      2016-10-28T12:09:26+02:00 marzena (gość) IP: 83.150.*.*
      Całe jajka?
    • Karioka
      2016-10-29T15:06:40+02:00 Karioka
      Mąkę używam zwykłą, pszenną, a jajka mają być całe:)
    • Gość
      2016-11-18T12:42:36+01:00 Kinga (gość) IP: 185.51.*.*
      Karioka wielkie dzieki za ten przepis. Juz dwa razy go upieklam, wszystkim bardzo smakuje i zawsze sie udaje.
    • Karioka
      2016-11-18T16:57:26+01:00 Karioka
      Kinga bardzo się cieszę i dziękuję. U mnie też rodzinka ciągle się upomina.
      Pozdrawiam serdecznie:)
    • Gość
      2016-12-01T09:03:33+01:00 ? (gość) IP: 178.36.*.*
      Czy zamiast śmietany można użyć jogurt naturalny?
    • Karioka
      2016-12-01T11:55:03+01:00 Karioka
      Myślę, że tak, ale powinien być gęsty:)

Dodane przez: Karioka

Karioka 166

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-20T20:00:25+02:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »

Inne przepisy w kategorii