Szybki gulasz

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny, pożywny i co najważniejsze szybki w przygotowaniu!

  • 30 min

Składniki:

  • filet z kurczaka, mała cebula, pół papryki czerwonej, przyprawa uniwersalna, łyżka mąki, 1/4 szklanki śmietany 30%, masło klarowane

Szybki gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w dużą kostkę, smażyć na rumiano na maśle, oprószyć przyprawa uniwersalna, dodać pokrojona w kostkę cebulę oraz paprykę, chwile jeszcze smażyć, zalać przegotowana wodą tak aby mięso było przykryte - gotować około 15 minut pod przykrywką, następnie zagęścić sos mąką ze śmietaną, zagotować.

Porady

Podawać z kasza oraz ogórkami kiszonymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy