Szybki chiński kąsek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybkie i smaczne danie obiadowe dla zapracowanych, albo na dzień kryzysowy, kiedy nie ma się za bardzo czasu lub chęci na gotowanie, a nakarmić rodzinkę trzeba.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 podwójna pierś z kurczaka
    -500 g mrożonki chińskiej
    -400 g sosu słodko-kwaśnego ze słoiczka
    -2 łyżki przyprawy do kurczaka
    -2 łyżki sosu sojowego
    -3 łyżki sosu chili
    -1 łyżeczka kurkumy
    -pieprz do smaku
    -oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Szybki chiński kąsek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Wlewamy sos sojowy i wsypujemy przyprawę do kurczaka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 5-10 minut.
  • 2. Następnie mięso smażymy na rozgrzanej oliwie aż nie będzie surowe. Wrzucamy mrożonkę chińską i dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Dodajemy sos chili, sos słodko-kwaśny i kurkumę. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i chwilę dusimy, żeby smaki się przegryzły.

Porady

Podajemy z ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Zamrożone Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować