• szybki biszkopt ''duża blacha''

    Dodane przez: PolskaGotuje

  • nadaje się najlepiej do tortów. jest łatwa w przygotowaniu i szybka.

  • Składniki

    - mąka: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka krupczatka: 0.5 szklanki
    - jajka: 8 sztuk
    - masło i bułka tarta do foremki: 0.2 szczypty
    - sól: 0.1 szczypty
    - proszek do pieczenia: 2 łyżki
    - wódka lub ocet: 2 łyżki

  • Sposób przygotowania

    1.

    oddziel białka od żółtek. ubij białka wraz ze szczyptą soli.dodaj pozostałe składniki i wymieszaj starannie. wlej do foremki i piecz ok 30 min. następnie po wystygnięciu dodaj ulubione kremy i owoce.wstaw do lodówki na ok 2h

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Jajka, mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól, mąka krupczatka, masło i bułka tarta do foremki
  • 0 komentarzy

Dodane przez: PolskaGotuje

PolskaGotuje 7245

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-06-28T12:20:32+02:00

815 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »