Szybki bigos bez kapusty

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Doskonały na obiad. Smakuje każdemu.

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag pieczarek
    50 dag cebuli
    50 dag cienkiej kiełbasy
    50 dag ogórków kiszonych
    50 dag marchewki
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2-3 łyżki oleju
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szybki bigos bez kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy. Marchewki
    obieramy, myjemy i osuszamy. Z pieczarkami kroimy w kostkę.
    Kiełbasę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyjmujemy.
  • 2. Na tłuszcz po smażeniu wsypujemy cebulę. Smażymy, aż się zeszkli.
    Wkładamy pieczarki i podsmażamy. Dodajemy marchewkę, koncentrat,
    kiełbasę i pokrojone ogórki. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
    Dusimy ok. 25 minut ( ewentualnie podlewamy wodą ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować