Szybka zupa indiańska

4.5 (152 ocen)

  • 25 min

To bardzo szybki przepis na pyszną rozgrzewającą i bardzo pożywną zupę.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 duża cebula
    3 duże ziemniaki
    kostka rosołowa lub bulion
    łyżka masła
    curry
    śmietana
    mała puszka kukurydzy
    tarty ser żółty
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka zupa indiańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na maśle w garnku. Następnie zalać 3 szklankami wody i dodać kostkę rosołową oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Dodać kukurydzę, curry do smaku, sól, pieprz i na koniec zagęścić zupę śmietaną.
  • 2. Do talerza lub miski wsypać garść tartego sera żółtego i następnie wlewać gorącą zupę.

Porady

Zamiast kostki rosołowej można użyć własnego bulionu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować