Szybka zupa buraczkowa

4.5 (190 ocen)

dobra zupka

Składniki:

  • 2 duże buraki
    śmietana
    pół łyżeczki kwasku cytrynowego
    łyżka cukru
    kostki bulionowe
    natka pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka zupa buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać buraki.
    Do garnka z wodą wrzucić kostki bulionowe, buraki i dodać kwasku(koniecznie, żeby buraczki nie straciły koloru i gotować.
    Dodać cukru, pogotować chwilkę.
    Zaprawić śmietaną tak aby się nie zważyła.
    Posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować