Szybka tarta z mozzarellą

4.5 (172 ocen)

Szybko, łatwo i smacznie posiłek gotowy .....

Składniki:

  • - 1 plaster ciasto francuskie,
    - 4 sztuki jajka duże,
    - 1 puszka pomidory-krojone,
    - 100 mililitrów śmietana 30 %,
    - 150 gram szynki wędzona plastry,
    - 120 gramów mozzarella,
    - 4 łyżki szczypiorek- cienki-pokrojony,
    - 5 liści bazylia świeża,
    - 1 łyżeczka masło do wysmarowania naczynia,
    - 1 łyżka mąka do podsypania ciasta,
    - sól morska
    - pieprz czarny mielony
    - 1-2 łyżki mozzarella tarta,
    - 0,50 sztuki papryka czerwona
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Szybka tarta z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory odcedzić z zalewy.
    .


    .
  • 2. Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy.
  • 3. Rozwałkowanym ciastem wyłożyć formę do tarty. Wyrównać brzegi , nakłuć widelcem spód tarty. Odstawić do lodówki .
  • 4. Wymieszać jajka ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem .
  • 5. Na cieście ułożyć plasterki szynki, pokrojoną mozzarellę, posypać szczypiorkiem.
  • 6. Paprykę umyć i oczyścić z nasion, pokroić w drobną kostkę.
  • 7. Paprykę i pomidory rozłożyć , posypać tartą mozzarellą .
  • 8. Zalać jajkami ze śmietaną.posypać listkami bazylii.
  • 9. Piec w temperaturze 180 stopni około 30 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować