Szybka szczawiowa z jajkiem

4.5 (149 ocen)

  • 20 min

Pyszna i szybka szczawiowa z jajkiem :) Którego nie trzeba wczesniej gotować :) Taką robiła często moja babcia.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    1 kostka rosołowa
    1 pęczek szczawiu
    2 łyżki śmietany
    2 jajka
    1 łyżeczka masła

Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka szczawiowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczaw przebieramy i kroimy w paski, i podsmażamy na maśle.
    Wodę zagotować z kostką rosołową. Wrzucić szczaw. Gotować. Do szklanki wlać trochę zupy i wymieszać ze śmietaną. Do gotującej się zupy wlewać powoli ciągle mieszają roztrzepane jajka.Wyłączyć kuchenkę i wlać śmietanę. Zamieszać.

Porady

Można użyć szczawiu przygotowanego latem w słoikach :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować