Szybka surówka z kapusty pekińskiej

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kapusta pekińska z porem i marchewką to doskonały dodatek do drugiego dania.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/2 dużej główki kapusty pekińskiej (ok. 500 g)
    1 średnia marchewka
    1 średni por (biała część)
    1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    1 łyżka soku z cytryny
    2 łyżki oleju
    1 płaska łyżeczka cukru
    1/2 płaskiej łyżeczki soli

Szybka surówka z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną połówkę kapusty pekińskiej przekrajamy wzdłuż na 4 części, a następnie kroimy w paseczki. Oczyszczonego pora kroimy wzdłuż na połowy, a następnie w paseczki. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach.
  • 2. Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy zieloną pietruszkę, sól, cukier, sok z cytryny i olej. Ponownie dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy