Szybka strucla jabłkowa

4.5 (158 ocen)

W myśl zasady, że im prościej tym lepiej. Wystarczy kupić ciasto francuskie i zawinąć w roladę wraz z nadzieniem. Przy czym taka strucla jest bardzo pyszna. Polecam.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    3-4 jabłka
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżka cukru
    1 jajko, roztrzepane
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Strucla Desery

Szybka strucla jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Dodać cukier i cynamon, wymieszać.
    Ciasto francuskie rozłożyć na pergaminie. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć jabłka i zwinąć struclę. Zamknąć również boki tak, aby jabłka nie wydostały się z ciasta. Ułożyć struclę na blaszce wyłożonej pergaminem. Wierzch posmarować jajkiem.
    Struclę piec ok. 30–35 minut w temperaturze 200°C
    Gdy strucla przestygnie, oprószyć ja cukrem pudrem.

Porady

Do jabłek można dodać rodzynek, orzechów. Strucle można podać z lodami waniliowymi lub bitą śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować