szybka, polska salsa

0 (0 ocen)

  • 10 min

nadaje się do kanapek,zwłaszcza tych z serem, do potraw z jajkiem i do białej, duszonej ryby

  • 10 min

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    1 duży pomidor bez skórki
    4-5 rzodkiewek
    garść posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki ketchupu
    2 łyżki dżemu wiśniowego
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    szczypta ostrej papryki
    sól
    pieprz

Szybka, polska salsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Paprykę,pomidora (osączonego po przekrojeniu z soku) i rzodkiewki pokroić w bardzo drobniutką kosteczkę .2. Dodać ketchup, dżem i przecier. 3. Przyprawić solą,pieprzem i ostrą papryką, dosypać natkę i dobrze wymieszać. 4. Schłodzić w lodówce i ewentualnie doprawić.

Porady

smak rzodkiewki stanowi ciekawy akcent- wyśmienity właśnie do jajek i żółtego sera

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy