Szybka pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 35 min

dla zapracowanych mam i nie tylko

  • 35 min

Składniki:

  • 500g pieczarek
    1-2 cebule
    1-3 marchewki
    1 pietruszka
    4 łyżki oleju
    przyprawy sól, pieprz
    0,750l do 1litra wrzącej wody lub wywaru warzywnego

Szybka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić cebulę w kostkę, smażyć na rozgrzanym oleju aż do przyrumienienia. Następnie dodać obraną pokrojoną w kostkę marchewkę oraz pietruszkę. Całość podsmażyć około 15minut dodać pokrojone pieczarki podlać woda lub wywarem warzywnym. Kiedy pieczarki zmiękną przełożyć do gorącej wody (lub wywaru warzywnego) gotować jeszcze 15minut zmiksować. Przyprawić do smaku.

Porady

Można dodać serek topiony śmietankowy,. Podawać z makaronem lub grzankami

Komentarze

Podobne przepisy