Szybka babka Puszek

5 (147 ocen)

bardzo smaczna - polecam

Składniki:

  • 5 jajek ( rozmiar M )
    250 g mąki pszennej typ 500
    250 g margaryny Kasia
    250 g cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
    1 cukier z prawdziwą wanilią ( op. )
    lukier ( cukier + sok z cytryny, ilość według uznania )

Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybka babka puszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek. Miękką margarynę pokroić i wrzucić do miski. Dodać oba cukry i utrzeć masę. Następnie dodać żółtka i dalej ucierać. Gdy składniki się połączą przesiać do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i całość połączyć. Gdy masa jest gotowa ubić białka, dodać je do ciasta i delikatnie połączyć.
  • 2. Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i do foremki włożyć prawie całe ciasto. Do pozostałego dodać kakao, wymieszać i ułożyć wzdłuż przez środek, po czym widelcem lub innym narzędziem fikuśnie przemieszać. Foremkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 50 minut. Upieczoną babkę wyjąć z foremki, przestudzić i polać przygotowanym lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować