Szpinakowy kuskus

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przystawka ,kolacja a może pyszna inwestycja w zdrowie

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kuskus: 1 szklanka
    - szpinak: 0.5 opakowania
    - czosnek: 2 ząbki
    - papryka marynowana: 4 plastry
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.25 łyżki
    - oliwa: 1 łyżka
    - kostka bulionowa warzywna: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szpinakowy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kostkę bulionową kruszymy do miseczki z kuskusem . Kuskus zalewamy wrzątkiem 1cm nad poziom kaszy nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie mieszamy . Na patelni na oliwie podsmażamy szpinak . Doprawiamy solą ,pieprzem i dodajemy gotowy kuskus .Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem Mieszamy . Paprykę kroimy w paseczki mieszamy z kaszą .Podajemy w kulkach .Ozdabiamy natką pietruszki i paseczkami papryki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować