Szpinakowe tosty z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zdrowy sposób na śniadanie - szpinak może być pyszny ;)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego lub ze zbożami
    2 jajka
    szpinak (może być mrożony)
    ząbek czosnku
    trochę soku z cytryny
    sól, pieprz

Szpinakowe tosty z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku gotujemy wodę. Na talerzu delikatnie rozbijamy jajka tak żeby żółtko się nie rozpadło. Jak woda będzie się gotować, wlewamy do niej jajka. Przykrywamy garnek , zdejmujemy z ognia i odczekujemy około 3 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
  • 2. Na patelni podsmażamy szpinak, dodajemy do niego starty czosnek i sok z cytryny. Doprawiamy niewielką ilością soli i pierzu.
  • 3. W tosterze(lub na suchej patelni)przygotowujemy chleb.
  • 4. Gotowy chleb smarujemy masłem, potem ciepły szpinak i jajko. Doprawiamy pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy