Szpinakowe placuszki

0 (0 ocen)

To pomysł na obiad lub kolację dla tych którzy lubią smacznie i zdrowo zjeść.

Składniki:

  • Składniki na około 7-8 placuszków:
    • 200 g świeżych liści szpinaku,
    • 2 łyżki bułki tartej,
    • 1 łyżka mąki,
    • 2 jajka,
    • 100g białego sera,
    • Pieprz, warzywko do smaku
    • Olej do smażenia,
    • Mały jogurt naturalny,
    • 0,5 czerwonej papryki,
    • Bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Szpinakowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie szpinaku 1. Szpinak delikatnie obsmażamy na patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju ( by stracił na objętości).
  • Przygotowane składniki 2. Do tak przygotowanego dokładamy ser, jajka, mąkę, bułkę.
  • Wymieszana masa 3.
    Całość miksujemy i doprawiamy do smaku.
    Z gotowego ciasta smażymy placuszki kładąc porcje na rozgrzany tłuszcz. Placuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.

    Gotowe podajemy polane jogurtem i posypane pokrojoną papryką.
  • Smażenie na patelni 4. Z gotowego ciasta smażymy placuszki kładąc porcje na rozgrzany tłuszcz. Placuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.

    Gotowe podajemy polane jogurtem i posypane pokrojoną papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować