Jak je zobaczyłam na blogu Cukierenka to zaraz zapragnęłam je upiec i są.....pyszne
20 min
Składniki:
Składniki:
225 g szpinaku świeżego lub mrożonego
350 g mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jaja
60 ml oleju rzepakowego
250 ml jogurtu naturalnego
200 g pokrojonej w kostkę fety
Szpinakowe muffiny z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i posiekać.
Fetę kroimy w kostkę.
Do jednej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.
Do drugiej miski wlać jogurt, olej oraz wbić jaja i dobrze wymieszać.
Wlewamy zawartość miski z płynnymi składnikami do miski z sypkimi i mieszamy tylko do połączenia składników.
Dodać ser i szpinak i lekko wymieszać .
Nakładać do foremek do foremek na muffinki wysmarowanych tłuszczem.
Pieczemy w temperaturze 180 C przez 25 minut.
Komentarze