Szpinakowe muffiny z fetą

4.5 (195 ocen)

  • 20 min

Jak je zobaczyłam na blogu Cukierenka to zaraz zapragnęłam je upiec i są.....pyszne

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    225 g szpinaku świeżego lub mrożonego
    350 g mąki
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 jaja
    60 ml oleju rzepakowego
    250 ml jogurtu naturalnego
    200 g pokrojonej w kostkę fety
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Szpinakowe muffiny z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i posiekać.
    Fetę kroimy w kostkę.
    Do jednej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.
    Do drugiej miski wlać jogurt, olej oraz wbić jaja i dobrze wymieszać.
    Wlewamy zawartość miski z płynnymi składnikami do miski z sypkimi i mieszamy tylko do połączenia składników.
    Dodać ser i szpinak i lekko wymieszać .
    Nakładać do foremek do foremek na muffinki wysmarowanych tłuszczem.
    Pieczemy w temperaturze 180 C przez 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować