Szpinakowa z oliwkami

5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Amatorzy szpinaku polubią tę pyszną zupę z Bałkanów.

Składniki:

  • 40-50 dag szpinaku
    2-3 duże pęczki szczypiorku
    2-3 ząbki czosnku
    3 łyżki oliwy lub oleju słonecznikowego
    4 szkl. bulionu warzywnego
    ok. 20 oliwek
    5 łyżek ryżu
    2 jajka ugotowane na twardo
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szpinakowa z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak oczyszczamy, myjemy i kroimy (mrożony rozmrażamy). W garnku podgrzewamy oliwę i wrzucamy odciśnięty z wody szpinak, drobno pokrojony szczypiorek i posiekany czosnek. Dusimy do miękkości.
  • 2. Następnie wlewamy bulion, zagotowujemy. Wsypujemy ryż i pokrojone oliwki. Doprawiamy do smaku i gotujemy, aż ryż będzie miękki. Do talerzy
    wkładamy cząstki jajek i zalewamy gorącą zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować