Szpinakowa patelnia

0 (0 ocen)

  • 30 min

3 główne składniki niesamowity smak

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie szpinaku mrożonego ok.400 g
    pierś z kurczaka pojedyncza
    2 szklanki dowolnego makaronu
    10 dag żółtego sera w kawałku
    2 ząbki czosnku
    sól ziołowa
    przyprawa do kurczaka
    pieprz
    olej

Szpinakowa patelnia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotowany na półtwardo przelewamy zimną wodą odcedzamy.
    Pierś z Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę; marynujemy na 10 minut w oleju z dodatkiem przyprawy i soli ziołowej. Odstawiamy w chłodne miejsce. Potem smażymy na oleju z marynaty. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2. W tym czasie Rozmrożony szpinak podsmażamy na patelni na tym samym co kurczaka rozgrzanym oleju wrzucamy uprzednio obrane i posiekane ząbki czosnku. potem dokładamy rozdrobniony w palcach żółty ser. mieszamy do połączenia składników.
  • 3. Do szpinaku dodajemy ugotowany makaron i usmażoną pierś kurczaka; dokładnie mieszamy, chwilę podgrzewamy. Do smaku przyprawiamy solą ziołową i pieprzem.

Porady

Szpinak należy wyjąć z zamrażalki minimum 2 godziny przed przygotowaniem. Czas gotowania makaronu al dente zależy od jego rodzaju (najszybciej drobne np. muszelka)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy