Szpinak smażony z maślanką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Powiedzenie mojej babci „ Jedz szpinak a będziesz zdrowy i silny.”Na działce mam dużo szpinaku, więc przygotowuję różne potrawy. Dziś serwuję szpinak smażony do chleba. Smacznego!

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg szpinaku świeżego
    1/2 szklanki maślanki
    2 łyżki smalcu swojskiego
    1 łyżka mąki pszennej
    1 pęczek szczypiorku z cebuli
    1 pęczek szczypiorku z czosnku
    sól ,vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szpinak smażony z maślanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-024n9l5 1. Szpinak opłukać, odgotować. Odcedzić i dobrze osączyć.
  • image-05kdx8f 2. . Oba szczypiorki pokroić
  • image-1jdlqqf 3. Tłuszcz rozgrzać na głębokiej patelni, wsypać szczypior i podsmażyć. Wrzucić szpinak , dusić około 10 min, dodać sól, vegetę i maślankę. Pod koniec dodać mąkę, wymieszać i podsmażyć.

Porady

Usmażony szpinak wyłożyć na tależyki i podawać z chlebem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować