Szpinak Kasi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam jak ktoś lubi szpinak

  • 30 min

Składniki:

  • makaron świderki pół opakowania ,szpinak mrożony,pół cebuli,mieszanka warzyw mrożonych(marchewka,groszek zielony,kukurydza)mięso mielone ,czosnek parę ząbków ,ser do posypania,olej do smażenia,pół opakowania serka topionego,sól,pieprz

Szpinak kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.gotujemy makaron
    2.podsmażamy mięso i dodajemy cebulę
    3.szpinak wrzucamy do garnka dodajemy mięso podsmażone z cebula
    4.warzywa wrzucamy na patelnie podlewamy troszkę woda i dusimy
    5.do szpinaku dodajemy uduszone warzywa ,rozdrobniony czosnek sól,pieprz i serek topiony troszkę gotujemy
    6.wykładamy na talerz makaron,szpinak posypujemy serem żółtym.SMACZNEGO

Porady

MOŻNA ZAMIAST SERKA TOPIONEGO DODAĆ SEREK PUSZYSTY NP.ALMETTE JA LUBIĘ Z DUŻĄ ILOŚCIĄ CZOSNKU

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy