Szpecle (niemiecki kluski kładzione)

4.98 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetny dodatek do zup

Składniki:

  • Składniki :

    3 szklanki mąki,
    1 szklanka gęstej śmietany,
    1 szklana wody,
    3 jajka,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.98 (192 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Szpecle (niemiecki kluski kładzione) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlej wodę i śmietanę. Wbij jajka. Dokładnie wymieszaj składniki. Wsyp mąkę, sól i pieprz. Zmiksuj wszystko na gęstą masę.

    W garnku ugotuj wodę. Ciasto ( partiami ) przeciskaj przez sitko z większymi oczkami. ( Kluski przeciskałam przez garnek z dziurkami do gotowania na parze ). Gotuj przez minutę. Przełóż kluski do sitka i zalej zimną wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować