Pozostając w temacie szparagów, dzisiaj zapraszam Was na pyszną zupę właśnie z nimi. Jeśli jeszcze nie jedliście to polecam! Ja dla gęstości dodałam trochę topionego serka.
30 min
Składniki:
* pęczek zielonych szparagów
* 1,5 l wywaru warzywnego bądź rosołu
* 2 ziemniaki
* pół kostki serka topionego
* 2 łyżki śmietanki
* łyżeczka soku z cytryny
* sól, pieprz, zioła do smaku
Szparagowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Końcówki szparagów ułamać a główki odciąć. Rosół zagotować razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami oraz szparagami. Gdy będą miękkie, zmiksować. Dodać serek oraz śmietankę, dobrze wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z główkami szparagów.
Komentarze