Szparagowa zupa krem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pozostając w temacie szparagów, dzisiaj zapraszam Was na pyszną zupę właśnie z nimi. Jeśli jeszcze nie jedliście to polecam! Ja dla gęstości dodałam trochę topionego serka.

  • 30 min

Składniki:

  • * pęczek zielonych szparagów
    * 1,5 l wywaru warzywnego bądź rosołu
    * 2 ziemniaki
    * pół kostki serka topionego
    * 2 łyżki śmietanki
    * łyżeczka soku z cytryny
    * sól, pieprz, zioła do smaku

Szparagowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Końcówki szparagów ułamać a główki odciąć. Rosół zagotować razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami oraz szparagami. Gdy będą miękkie, zmiksować. Dodać serek oraz śmietankę, dobrze wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z główkami szparagów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy