Szparagowa w pomidorach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Taką fasolkę serwuję przez całe lato. Smakuje na gorąco i na zimno. Pasuje do dań z grilla. Jest łatwa w przygotowaniu.

Składniki:

  • ● 1 kg fasolki szparagowej
    ● 5 dużych dojrzałych pomidorów
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 10 białych cebulek
    ● 4 łyżki oliwy
    ● sól
    ● kilka gałązek tymianku
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szparagowa w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki usuwamy końce
    i dzielimy strączki na pół. Pomidory
    nacinamy od góry na
    krzyż i odcinamy od dołu
    rdzeń. Wkładamy na chwilę
    do wrzątku. Gdy ostygną,
    obieramy, miąższ kroimy na
    pół i usuwamy pestki. Dzielimy
    na kawałki. Czosnek rozdrabniamy.
    Cebulki dzielimy
    na ćwiartki.
  • 2. Na gorącą oliwę wrzucamy
    cebulki i lekko rumienimy.
    Dodajemy pomidory i smażymy
    10 minut. Wrzucamy fasolkę,
    czosnek i listki tymianku.
    Przyprawiamy solą
    i pieprzem. Dusimy pod przykryciem
    30 minut na małym
    ogniu, od czasu do czasu
    mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować