Szparagi z truskawkami

4.5 (182 ocen)

  • 10 min

Wspaniałe połączenie tego co w sezonie majowo-czerwcowym najlepsze!

  • 10 min

Składniki:

  • - pęczek zielonych szparagów
    - 250 g truskawek
    - 250 g pieczarek
    - sól
    - łyżeczka miodu
    - 3 łyżeczki łagodnej musztardy
    - łyżka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szparagi z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać grubsze egzemplarze od połowy w dół. Ugotować na parze al'dente.
  • 2. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki.
  • 3. Pieczarki umyć, obrać jeśli potrzeba, pokroić w ćwiartki i usmażyć z solą na złoto.
  • 4. Gdy składniki przestygną delikatnie je połączyć. Polać sosem powstałym z dokładnego połączenia miodu, musztardy i oliwy.

Porady

Podałam z falaflem i sosem tzatziki, ale szparagi z truskawkami to samodzielne, sycące danie!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować