Szparagi z pistacjowym pesto

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja smacznej i lekkiej przystawki lub warzywnego dodatku do dania głównego. Łaczy w sobie chrupiące pistacje, aromatyczną bazylię i sezonowe szparagi.

  • 15 min

Składniki:

  • (na 3 porcje)
    500g białych szparagów
    Sól
    Łyżka cukru
    3 łyżki obranych pistacji bez łupi
    3 łyżki parmezanu startego
    3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
    Ząbek czosnku
    6-8 gałązek świeżej bazylii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pesto

Szparagi z pistacjowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szparagi z pistacjowym pesto 1. Szparagi myjemy, dokładnie obieramy i gotujemy w wodzie z dodtkiem soli i łyżki cukru. Odsączamy. Pistacje obieramy z łupin, parmezan scieramy,. Pistacje, ser, liście bazylii, obrany ząbek czosnku oraz oliwę z oliwek miksujemy tak aby uzyskać masę z wyrażnymi kawłkami orzechów (nie na gładko). Szparagi wykładamy na talerze a ich wierzch nakłądamy pistacjowe pesto. Dekoryujemy listkiem bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Orzechy Pistacje Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować