Szparagi z czosnkiem

0 (0 ocen)

Tak przyrządzone szparagi mojej rodzinie smakują najbardziej.

Składniki:

  • 10 szparagów
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki bułki tartej
    4 łyżki masła
    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Szparagi z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze szparagów usunąć zdrewniałe twarde końce, można je odłamać lub uciąć za pomocą noża (ok 2 cm od spodu szparaga).
  • gotowanie szparagów 2. Szparagi ugotować w osolonym wrzątku ok 8-10 min.
  • przybrunacanie masła z czosnkiem i bułką tartą 3. Na patelni rozgrzać masło, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz bułkę tartą, smażyć do lekkiego przybrunacenia.
  • dodać szparagi 4. Dodać ugotowane szparagi i smażyć razem kilka minut, posolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować