Szparagi na sałatce z jajkiem w parmezanowym koszyczku.

0 (0 ocen)

Jak szybko zrobić koszyk z parmezanu.

Składniki:

  • 10 szt. szparagi zielone
    5 plasterków szynka parmeńska
    sałata mix
    10 szt. oliwki czarne
    10 szt. oliwki zielone
    5 szt. pomidorki koktajlowe
    5 szt. kapary
    5 szt. pomidory suszone
    2 dag parmezan
    ocet balsamiczny
    1 jajko
    0,5 łyżeczki ocet
    sól
    5 dag parmezan
    0,5 łyżeczka olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Szparagi na sałatce z jajkiem w parmezanowym koszyczku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować koszyczek z parmezanu. Papier do pieczenia posmarować odrobiną oleju. Zetrzeć na tarce parmezan i na natłuszczonym papierze uformować z niego koło. Papier z serem położyć na suchej patelni i podgrzewać do rozpuszczenia parmezanu. Szklankę, kubek przewrócić do góry dnem i papier z rozpuszczonym serem położyć na odwróconej szklance serem do szklanki. Przytrzymując papier uformować dłońmi brzegi koszyka. Przy odrobinie wprawy możemy wielkość i kształt koszyka formować dowolnie.
    Sałatę najlepiej różną, rozłożyć na półmisku , obłożyć oliwkami, pomidorami, kaparami. Skropić octem balsamicznym.
    Szparagi blanszować 3 minuty w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Wyjąć, owinąć plastrami szynki parmeńskiej i zapiekać 8 minut pod grillem w piekarniku.
    Jajko w koszulce ugotować w lekko zakwaszonej wodzie i włożyć do koszyczka z parmezanu.
    Szparagi rozłożyć na sałacie, posypać płatkami świeżo startego parmezanu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować