Sznycle z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

szybkie i smaczne danie obiadowe

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g dobrej wieprzowiny np z łopatki
    150 g pieczarek

    na marynatę
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka octu z czerwonego wina
    szczypta soli ziołowej
    szczypta pieprzu
    szczypta kolendry młotkowanej
    pół łyżeczki papryki słodkiej

Sznycle z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieprzowinę pokroić na plastry, niezbyt duże. Rozbić nieco młotkiem i natrzeć marynatą przygotowaną z podanych składników. Odstawić mięso na ok 1 godzinę.
    Na patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu i smażyć szybko sznycle z obu stron partiami.
    Na tym samym tłuszczu usmażyć pieczarki. Na szpikulec nadziać mięso i pieczarki. Ustawić na talerzu, podać z ziemniakami posypanymi koperkiem i konserwowym ogórkiem. Udekorować listkiem pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (143 ocen)

Sznycle drobiowe z pieczarkami