sznycle z indyka w sosie śmietanowym

4.48 (180 ocen)

  • 30 min

Szybka , tania i smaczna propozycja na obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 5 sznycli z indyka
    ok.2 szklanek bulionu
    śmietana do zup i sosów 18% - pół szklanki
    koperek lub zielona pietruszka
    sól, pieprz
    opcjonalnie łyżka mąki do zagęszczenia sosu
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Sznycle z indyka w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle przyprawić z dwóch stron sola i pieprzem i krótko obsmażyć. Podlać bulionem w takiej ilości, by zakryć mięso. Poddusić do miękkości okolo 25 minut, wlać śmietanę, zagęścić sos mąką rozrobioną w małej ilości wody i dodać koperek lub pietruszkę. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować