Sznycle w owsianej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj dużą głęboką miskę i włóż do niej zmieloną łopatkę. Następnie wbij całe jajko.Obierz i pokrój w kostkę czosnek i cebulę a potem dodaj do łopatki. Płatki owsiane wsyp do szklanki i zalej wodą, tak aby woda zakrywała je i odstaw na kilka minut. Powinny nasiąknąć wodą.
2.Bułkę namocz i podziel na małe części, które następnie dodaj do mięsa. Dodaj również namoknięte płatki owsiane.Wymieszaj składniki znajdujące sie w misce tak, aby połączyły się ze sobą. Następnie dodaj wszystkie przyprawy i ponownie wymieszaj.
3.Z powstałej masy formuj sznycle i obtaczaj je w bułce tartej. Następnie kładź na rozgrzanym oleju i obsmażaj z obydwóch stron aż do zarumienienia się mięsa.Gotowe.
Porady
Zamiast zwykłej bułki można dodać pół szklanki bułki tartej.
Komentarze