Sznycle w owsianej odsłonie

0 (0 ocen)

  • 25 min

Potrawa, która dzięki dodaniu do niej płatków owsianych zyskuje niebanalny smak.

  • 25 min

Składniki:

  • 50 dag zmielona łopatka wieprzowa
    1 jajko
    1 bułka kajzerka
    1/2 cebuli
    1 ząbek czosnku
    1 szklanka płatków owsianych (np. górskich)
    Przyprawy:
    1 łyżeczka vegety
    1 łyżeczka przyprawa do mięs Delikat
    1 łyżeczka Ziarenka Smaku
    2 łyżki Maggi
    pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle w owsianej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj dużą głęboką miskę i włóż do niej zmieloną łopatkę. Następnie wbij całe jajko.Obierz i pokrój w kostkę czosnek i cebulę a potem dodaj do łopatki. Płatki owsiane wsyp do szklanki i zalej wodą, tak aby woda zakrywała je i odstaw na kilka minut. Powinny nasiąknąć wodą.
  • 2. Bułkę namocz i podziel na małe części, które następnie dodaj do mięsa. Dodaj również namoknięte płatki owsiane.Wymieszaj składniki znajdujące sie w misce tak, aby połączyły się ze sobą. Następnie dodaj wszystkie przyprawy i ponownie wymieszaj.
  • 3. Z powstałej masy formuj sznycle i obtaczaj je w bułce tartej. Następnie kładź na rozgrzanym oleju i obsmażaj z obydwóch stron aż do zarumienienia się mięsa.Gotowe.

Porady

Zamiast zwykłej bułki można dodać pół szklanki bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować